International dokumentarfilmfestival

CPH:DOX kommer til Randers med otte film fra årets program.

Kom ind i cafebiografens hyggelige mørke og se en række spændende dokumentarfilm i Randers. I perioden 18.-29. marts 2020 finder festivalen CPH:DOX sted. Med undertitlen 'On tour in Randers' bliver der samtidig med hovedfestivalen i København vist otte nye dokumentarfilm af tårnhøj kvalitet på en minifestival i Randers.

'CPH:DOX - On tour in Randers' foregår på tre forskellige locations; Underværket, Randers Kulturhus og Kulturhuset Langå. Der bliver både premiere-visninger og visninger med og uden oplæg eller talk.

Flere af filmene præsenteres under en såkaldt simultan visning. Det vil sige, at de vises samtidig med, at de præsenteres på hovedfestivalen i København.

Der vises både danske og udenlandske dokumentarfilm.

En enkelt filmbillet koster bare 35 kroner - så alle kan se internationale dokumentarfilm i Randers.

Om CPH:DOX

Festivalen blev grundlagt i 2003 af CPH:DOX's nuværende direktør, Tine Fischer. Med støtte fra både branchen og den nationale presse voksede festivalen fra et besøgstal på 14.000 i det første år til CPH:DOX 2018, hvor CPH:DOX slog alle rekorder med et totalt besøgstal på 110.500.

CPH:DOX arbejder for at blive den bedste filmfestival i og for verden. CPH:DOX viser ikke blot dokumentarfilm. Festivalen forankrer dem yderligere i samfundet gennem debatter, artist talks, events og masterclasses. I håbet om at skabe reel social forandring søger CPH:DOX at være et rum for refleksion, demokratisk dialog og meninger på tværs af befolkningen og derved sikre at filmene - og deres tematikker - lever videre langt efter, at tilskuerne har forladt biografsalen.

2020 er det andet år, der bliver afholdt international dokumentarfilmfestival i Randers under CPH:DOX.

'CPH:DOX - On tour in Randers' bliver afholdt i samarbejde med Randers Eventsekretariat, Underværket og Randers Bibliotek.