Bluesnight - Spil Dansk Edition

Fried Okra Band - fredag 23. oktober kl. 20 på Underværket

De gør det rigtigt. Fried Okra Band, der i 2018 som nummer to fik Danmarks hidtil bedste placering af European Blues Challenge, og netop nu er aktuel med et nyt album, som netop hedder "Doing It Right".

Fried Okra Band er uden tvivl Danmarks og måske Skandinaviens bedste udi den musikalske duft af amerikanske sydstater med hvad det indebærer af roots, americana, folk og boogie-blues. Det er en trio, der om nogen har deres egen lyd og et udtryk, som ingen andre bands. Fried Okra Band har flere gange været nomineret til årets album-award, og det sker uden tvivl igen med den seneste og aktuelle udgivelse af "Doing It Right". Koncerten hos Bluesnight Randers på Underværket fredag 23. oktober bliver bandets første efter coronapausen, og altså første gang, at de nye sange præsenteres live kombineret med trioens brede repertoire, der har begejstret gennem årene.

Musikken er stærkt inspireret af den amerikanske Hill Country Blues, og forbillederne John Lee Hooker og R. L. Burnside kan høres tydeligt, samtidig med at Fried Okra Band gør en dyd ud af at være sig selv i hver eneste sang.

Morten Lunn synger - fantastisk - spiller guitar og sit særlige èn-strengede instrument Diddley Bow, som har inspireret mange til udviklingen af blueslyden. Thomas Crawfurd spiller trommer, og det er igen på højt plan. Den mand kan bare det hele, ligesom bassisten Anders Wallin, der fuldender den konstallation, som Fried Okra Band har holdt fast ved i årevis. 

Der vil være trygge rammer med corona-restriktioner. Unge under 25 år har gratis adgang så længe, der er plads.

Billetter i forsalg koster 180 kr. plus gebyr. Billetpris for salg ved døren er 230 kr.

Arrangementet er en del af Spil Dansk Ugen 2020. Spil Dansk er musiklivets festuge, der altid foregår i dagene omkring uge 44. Siden 2001 har Spil Dansk været Danmarks største musikbegivenhed i al sin bredde og mangfoldighed af arrangementer. Turbinen, Randers Bibliotek, Randers Kommune og Randers Eventsekretariat er lokale hovedarrangører. Det sker sammen med en række samarbejdspartnere inden for det lokale musikliv. Målet er blandt andet at skabe glæde og øge kendskabet til musik med dansk afsæt – herunder udfolde musikken i nye og anderledes rammer. Læs mere på www.spildanskranders.dk.