Ensemble Pluma - Nordiske klange før og nu

Torsdag 29. oktober med yngre klassiske musikere

Hvad er 'den nordiske klang' indenfor klassisk musik? Og har den ændret sig med tiden? En måde at finde svarene på er ved at gå på oplevelse i musikken fra dengang og nu i selskab med musikerne fra Ensemble Pluma. Ensemblet, der består af yngre musikere fra den klassiske scene, har bedt to nulevende komponister give et bud på lyden af det nordiske: Britta Byström har budt ind med "Feather Music", mens Ensemble Plumas dirigent, Magnus Plejdrup har komponeret "Bjærg".

Begge værker uropføres ved koncerten, hvor der desuden trækkes tråde bagud i den skandinaviske musikhistorie, idet programmet starter med Edvard Grigs klaverkoncert i a-mol. Aftenens solist er den fremadstormende Jakob Ferdinand Hansen, der til daglig studerer på Det Jyske Musikkonservatorium.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. 

Koncerten er en del af Spil Dansk Ugen 2020. Spil Dansk er musiklivets festuge, der altid foregår i dagene omkring uge 44. Siden 2001 har Spil Dansk været Danmarks største musikbegivenhed i al sin bredde og mangfoldighed af arrangementer. Turbinen, Randers Bibliotek, Randers Kommune og Randers Eventsekretariat er lokale hovedarrangører. Det sker sammen med en række samarbejdspartnere inden for det lokale musikliv. Målet er blandt andet at skabe glæde og øge kendskabet til musik med dansk afsæt – herunder udfolde musikken i nye og anderledes rammer. Læs mere på www.spildanskranders.dk.