Et musikalsk Foredrag om fædrelandssange

Søndag den 25. oktober i Randers Kulturhus

Den danske sangskat er noget af det mest vedkommende og danske, vi har. Sammen med to af vores mest skattede sang- og musikmusketerer, Joachim Knop og Nikolaj Bentzon, kommer tilhøreren på rundrejse i den danske sangskats mange forgreninger.

I koncertprogrammet slutter de nye Bentzon-sange sig til vores mest skattede nationalhymner som "Danmark, nu blunder den lyse nat", "I sne står urt og busk i skjul", "Nu falmer skoven trindt om land", "Den danske sang er en ung blond pige" m.v.

Bentzons genrefornyelse inkluderer en cyklus om årstiderne med titler som "Danske Vinter", "Solen Strejfer" og "Nytårsnat".

Det musikalske foredrag arrangeres af Randers Bibliotek og foregår i Kulturhusets store sal søndag den 25. oktober kl. 16.

Arrangementet er en del af Spil Dansk Ugen 2020. Spil Dansk er musiklivets festuge, der altid foregår i dagene omkring uge 44. Siden 2001 har Spil Dansk været Danmarks største musikbegivenhed i al sin bredde og mangfoldighed af arrangementer. Turbinen, Randers Bibliotek, Randers Kommune og Randers Eventsekretariat er lokale hovedarrangører. Det sker sammen med en række samarbejdspartnere inden for det lokale musikliv. Målet er blandt andet at skabe glæde og øge kendskabet til musik med dansk afsæt – herunder udfolde musikken i nye og anderledes rammer. Læs mere på www.spildanskranders.dk.