Requiem

28. oktober: Randes Kammerorkester og Sct. Pauls Cantori opfører Requiem med kor og vokalsolister.

Tid: Onsdag den 28. oktober 2020 kl. 19.30

Sted: Sct. Mortens Kirke, Vester Kirkestræde 7, 8900 Randers C

Pris: Løssalg: 150 kr. - Abonn: 120 kr. - u/25 år: 40 kr.

Arrangør: Randers Kammerorkester

Det handler om livet og døden, når Randers Kammerorkester og Sct. Pauls Cantori opfører Bo Gunges Requiem med kor og  med Berit Barfred Christensen og William Pedersen som vokalsolister. David Riddell dirigerer.

Gennem århundreder har komponister fortolket den katolske dødsmesse, for intet menneske lever et liv uden bevidstheden om, at det også har en afslutning. Gunge opfatter denne bevidsthed som indgangen til et større nærvær, en åbning for nye tanker og som muligheden for en sjælelig rørelse og intensitet. Oprindelige latinske tekster sammen med udvalgte passager fra Biblen på dansk optræder i en musikalsk stil inspireret af både Bach og popmusik.

Fra sit udgangspunkt i det flade marsklandskab omkring Ribe har Bo Gunge været huskomponist hos Sønderjyllands Symfoniorkester, og han har samarbejdet med bl.a. DR SymfoniOrkestret, Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester.

Der er gratis adgang for medlemmer af Randers Philharmoniske Selskab. Medlemsbillet kan afhentes i Værkets billetsalg mod forevisning af gyldigt medlemskort.

Arrangementet er en del af Spil Dansk Ugen 2020. Spil Dansk er musiklivets festuge, der altid foregår i dagene omkring uge 44. Siden 2001 har Spil Dansk været Danmarks største musikbegivenhed i al sin bredde og mangfoldighed af arrangementer. Turbinen, Randers Bibliotek, Randers Kommune og Randers Eventsekretariat er lokale hovedarrangører. Det sker sammen med en række samarbejdspartnere inden for det lokale musikliv. Målet er blandt andet at skabe glæde og øge kendskabet til musik med dansk afsæt – herunder udfolde musikken i nye og anderledes rammer. Læs mere på www.spildanskranders.dk.