Retningslinjer i forhold til risikoen for Coronavirus

Der er forsamlingsforbud som følge af corona. Det betyder at arrangementer skal aflyses eller afholdes på anden måde, sådan at forsamlingsforbuddet kan overholdes.

Regeringen har indført  forsamlingsforbud frem til  og med den 8.  juni, Grupper må ikke forsamles med  over 10 personer.   Forsamlingsforbuddet kan herefter blive hævet til  et sted mellem 30-50 personer, hvis smittetrykket tillader det, frem til 8. juli  - og igen blive justeret i løbet af sommeren.  

Særlige retningslinjer for teatre, koncerter og biografer med videre, hvor der er siddende publikum

Dog gælder der fra 22. maj  særlige   retningslinjer for  inden- og udendørs arrangementer med fast eller midlertidig sædeopstilling.

  • Et udendørsarrangement skal i nærværende retningslinjer forstås som én publikumssal.
  • Der kan maksimalt tillades et publikum på op til 500 personer i de enkelte sale eller det enkelte udendørsarrangement.
  • Ved forestillinger, hvor publikum sidder med ansigtet i samme retning, skal hvert 2. sæde være tomt, eller der skal sikres 1 meters afstand mellem publikum målt fra midten af sædet.

Læs mere om de særlige retningslinjer i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet

Større arrangementer og events

For så vidt angår større arrangementer og begivenheder med mere end 500 deltagere  har regeringen lavet et forbud, der er  gældende  til den 31. august 2020.   Det betyder dog ikke, at det efter den 8. juni nødvendigvis bliver lovligt at samles flere  end hvad  forsamlingsforbuddet tilsiger.  

Alternativer og kompensation for arrangører

Arrangører af  koncerter og andre arrangementer  kan som en mulighed arrangerer Drive In-arrangementer  i forbudsperioden, det kræver dog en tilladelser fra politiet. 

Regeringen  har vedtaget en kompensationsordning til arrangører.

Regler og retningslinjer

Find ud af regler og rettigheder i forhold til arrangementer og deltagelse i større forsamlinger, når det handler om risikoen for Coronavirus -  covid19.

Opdateret :  23  maj 2020