Kom til International dokumentarfilmfestival

I dagene den 20.-31. marts ruller CPH:DOX on tour in Randers. Samtidig med at hovedfestivalen afholdes i København bliver et program med ni film præsenteret for randrusianerne.

Dokumentarfilmene vil blive vist i Kulturhuset sal på Stemannsgade 2, hos Underværket på Jens Otto Kraghs Plads og i Kulturhuset Langå på Bredgade 4. Hver visning vil blive efterfulgt af enten debatter, artist talks eller andre events.

FIND PROGRAM OG KØB BILLET 

* Pris: 35 kroner pr. billet.

Bredt udvalg af film
Der er fire såkaldte Simultanvisninger, hvilket vil sige, at det er film, der også vises i København og de ni øvrige tour-byer. Det drejer sig om "The Other Munch", som følger en af Nordens største litterære stjerner, den norske novellist Karl Ove Knausgaard, i rollen som kurator på udstillingen med værker af folkehelten Edvard Munch.

Du kan også opleve en mesterlig doku-thriller om den svenske journalist og forfatter Stieg Larsson. Han er meste kendt for sin Millennium- trilogi om makkerparret Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist. I filmen "The Man Who Played With Fire" følger vi Larssons arbejde med at kortlægge og bekæmpe højreekstremistiske bevægelser i Sverige - en kamp, der gennemsyrede hele hans voksne liv.

I filmen "Ferrante Fever" kan du blive klogere på den italienske forfatter, der går under pseudonymet 'Elena Ferrante'. Hun står på listen over verdens 100 mest indflydelsesrige personer, trods forfatteren endnu ikke har givet sig til kende til offentligheden. Sidst men ikke mindst vises filmen "Hunting For Hedonia", der tager afsæt i den danske forfatter, videnskabsjournalist og ph.d. i neurobiologi, Lone Frank. Hun har skrevet bogen "Lystens Pioner" om en glemt og kontroversiel psykiater, der var langt forud for sin tid med sine forsøg på at kurere psykiske sygdomme ved elektrisk dybdestimulation af hjernen. Filmen lægger op til en efterfølgende spændende etisk diskussion.

Derudover er der fem andre film på programmet. 

INTERVIEW: Radio Alfa har haft besøg af CPH:DOX on tour in Randers - hør mere om festivalen 

Om CPH:DOX
Festivalen blev grundlagt i 2003 af CPH:DOX's nuværende direktør, Tine Fischer. Med støtte fra både branchen og den nationale presse voksede festivalen fra et besøgstal på 14.000 i det første år til CPH:DOX 2018, hvor CPH:DOX slog alle rekorder med et totalt besøgstal på 110.500.

CPH:DOX arbejder for at blive den bedste filmfestival i og for verden. CPH:DOX viser ikke blot dokumentarfilm. Festivalen forankrer dem yderligere i samfundet gennem debatter, artist talks, events og masterclasses. I håbet om at skabe reel social forandring søger CPH:DOX at være et rum for refleksion, demokratisk dialog og meninger på tværs af befolkningen. Og derved sikre at filmene, og deres tematikker, lever videre langt efter at tilskuerne har forladt biografsalen.

Læs mere om CPH:DOX on tour in Randers og CPH:DOX i øvrigt