Danmarks Mesterskabet i keramikdrejning

Mesterskabskonkurrencen bliver afviklet i den tidligere hestestald på Fussingø Slot. Lørdag-søndag 25.-26.maj, kl. 10-17.

I sommeren 2017 tog Lars Kähler, der er landets ældste udøvende pottemager, initiativ til at genoplive den tidligere tradition med at kåre Danmarks dygtigste pottemager/keramiker. Han har selv gennem årene uddannet mange nye talenter og har derfor stort kendskab til talentmassen inden for faget.

På konkurrencens første dag vil publikum i tiden kl. 10-17 kunne se deltagerne arbejde ved fem ens drejeskiver med forskellig antal kilo ler for mænd og kvinder.

Deltagerne konkurrerer i 2 discipliner. I den tekniske konkurrence skal aktørerne i løbet af 20 minutter dreje den højeste cylinder med en diameter på minimum 15 cm. I 2. omgang går konkurrencen ud på at dreje det bredeste fad. Til den opgave er der også afsat 20 minutter. De fem deltagere hos henholdsvis mænd og kvinder, der opnår de fleste point deltager om søndagen i finalen.

 I den æstetiske konkurrence, der også foregår om søndagen, skal deltagerne i løbet af 30 minutter fremstille 3 emner efter eget valg.

125-års jubilæum
Dette års konkurrence gennemføres som led i markeringen af 125-års jubilæet for Dansk Pottemagerforening af 1894. Foreningen har til formål at skabe et fællesskab mellem fagfolk, der som oftest arbejder selvstændigt på egne værksteder i det daglige. Fra starten var foreningen en arbejdsgiverforening for pottemagermestre, men i 1992 blev foreningen en faglig, kollegial sammenslutning.

Foreningens nuværende formand er Signe Kähler. Hun er datter af Lars Kähler og dermed 6. generation af den kendte pottemagerfamilie fra Næstved.

Præmier
Der er kontante præmier til de tre bedste i den tekniske konkurrence og til vinderen af den æstetiske konkurrence. Publikum vil også kunne bedømme deltagerne i den æstetiske konkurrence og stemme på det produkt, de synes bedst om. Der vil også være præmie til publikums favorit.

Der er gratis adgang til konkurrencen.

Udstilling
Deltagernes egne værker udstilles og sælges på slottet både lørdag og søndag. Udstillingen er åben kl. 10-17. Entre til slottet er 30 kr. Hver billet er et lod, som kan bruges i tombolaen med værker fra konkurrence deltagerne og andre af pottemagerforeningens medlemmer

 Arrangementet er støttet af ELROFONDEN

Læs mere om arrangementet og Fussingø Slot