Danmarkspremiere: ’Pretty Woman – The musical’

Den romantiske filmklassiker over dem alle – ’Pretty Woman’ – kommer for første gang Danmark og Randers i anmelderrost musical-opsætning med de største klassikere fra soundtracket og ny musik af rockikonet Bryan Adams.

 Midtjyske musical- og filmelskere kan godt begynde at glæde sig til efteråret 2022, når Værket åbner dørene til seks forestillinger med Broadway-succesen ’Pretty Woman – The Musical’, der for første gang nogensinde spiller i Danmark. Musicalen byder på ny musik af det canadiske rockikon Bryan Adams og en perlerække af de klassiske sange fra filmen, bl.a. kæmpehittet ’Pretty Woman’ af Roy Orbison.

Det er manuskriptforfatterne bag filmklassikeren ’Pretty Woman’, der har skrevet manuskriptet til den nye musical, så filmfans og alle andre kan glæde sig til at genopleve alle de uforglemmelige øjeblikke fra filmen og lære alle de ikoniske karakterer at kende på en hel ny måde.

Stimen af store kvalitetsmusicals fortsætter
Det er det faste og sammentømrede samarbejde med Lion Musicals, der har gjort det muligt igen at byde på en stor musical, som Værket tilstræber at gøre med to årlige musicals, der ligger henholdsvis i foråret og efteråret. Tidligere musical-succeser i samarbejdet tæller bl.a. ’Midt om natten’, ’The Bodyguard – The Musical’ og ’Shu-bi-dua – The Musical’, og med lanceringen af ’Pretty Woman – The Musical’ cementeres det høje niveau af store kvalitetsmusicals.

Forestillingens producent Thomas Langkjær fra Lion Musicals er stolt over, at det er lykkedes at sikre danmarkspremieren på ’Pretty Woman – The Musical’. Han udtaler:

Jeg er enormt stolt over, at vi nu kan præsentere den første danske version af musicaludgaven. Det er fantastisk, at det er lykkes at få en verdensstjerne som Bryan Adams til at skrive en hel musical, og til den danske opsætning har vi allieret os med de allerbedste kræfter både på og bagved scenen. Jeg tør godt love et fedt show af en musical med masser af super god musik, fede dansenumre og romantik, der driver ned af væggene.” 

Musik- og teaterchef på Værket Mikael Qvist Rørsted supplerer: ”Værket har altid haft ’Pretty Woman’ på sigtekornet, som vores ønskemusical. Det er utroligt, at vi nu kan præsentere danmarkspremieren på Værket, takket være godt samarbejde og stor lokal opbakning fra vores mange lokale sponsorer.”

Et stjernecast både på og bag scenen
Den rå, charmerende og impulsive Vivian Ward legemliggøres af den erfarne sanger og musicalskuespiller Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen. Hun har blandt andet medvirket i store musicals som Disney’s ’Aladdin – The Musical’, ’Den Lille Havfrue – The Musical’, ’Seebach’, ’Chicago’ og har spillet Sanne Salomonsen i ’Sanne’ og Susan Himmelblå i ’Midt om natten’. Ved siden af musicalrollerne har Nina Maria desuden været forsanger i en række bands, ligesom hun har sunget kor for bl.a. Christopher, Gulddreng og Aqua.

Som den kyniske finansmand Edward Lester er det lykkedes at sikre en af Danmarks førende musicalstjerner, Tomas Ambt Kofod, der i løbet af de sidste 20 år har spillet en lang række af de største musicalroller. Vi nævner i flæng Danny Zuko i ’Grease’, Tony i ’West Side Story’, Udyret i ’Beauty and the Beast’, Jean Valjean i ’Les Misérables’, Fantomet i ’Love Never Dies’ og ’The Phantom of the Opera’, titelrollerne i ’Jekyll & Hyde’ og Billy Flynn i ’Chicago’.

Desuden medvirker et stort ensemble af skuespillere, musicalperformere, sangere og dansere i musicalen, og den samlede rolleliste offentliggøres, så snart alle navne er på plads.

Bag scenen bliver det instruktør Heinrich Christensen, der skal styre slagets gang. Han har senest instrueret både ’Midt om natten’ og den anmelderroste opsætning af ’The Sound of Music’ på Malmø Opera fra 2021. Den prisbelønnede scenograf Benjamin la Cour (Disney’s ’Klokkeren fra Notre Dame’, ’Den skaldede frisør’, ’The Bodyguard – The Musical’) vil stå for scenografi og kostumer, mens koreografien er lagt i hænderne på koreograf Nellie Bethel, der har arbejdet internationalt som koreograf og danser, og medvirker i produktionen af ’The Bodyguard – The Musical’.

Dato: 26.-30. oktober 2022 (6 forestillinger i alt).  Billetsalgsstart: torsdag 28. oktober 2021 kl. 10.00 via www.vaerket.dk