Efterårsudstilling på GAIA: Sansernes Festfyrværkeri

På Gaia Akademi arbejdes der med et væld af forskellige udtryksformer, teknikker og materialer og kunstnerne har i samarbejde med kunstunderviserne udvalgt de bedste og mest udtryksfulde værker fra årets produktion. Det er derfor med stolthed, at GAIA Museum præsenterer dette års udstilling som er et festfyrværkeri for alle sanser.

Der er fernisering lørdag den 7. september kl. 13. Kunstnerne vil være tilstede og fortælle om deres værker. Akademiets Efterårsudstilling fokuserer i år på individet og de enkelte kunstneres særegne udtryk. Udstillingen kan ses indtil lørdag den 16. november 2019.

”Det er tredje år i træk, vi præsenterer en efterårsudstilling med kunstnerne fra GAIA Akademi. Vi har skabt en god, fast tradition med Akademiets Efterårsudstilling hvert år til september her på GAIA Museum. Erfaringerne fra sidste og forrige år viste, at der var meget stor interesse for at se kunstværkerne og møde kunstnerne bag”, siger leder af GAIA Museum, Anna Noe Bovin.

I år er der en helt særlig begivenhed i forbindelse med ferniseringen. Hanne Vibeke Kjærgaard Prisen 2019 bliver nemlig tildelt GAIA Museum med begrundelsen ”For sin vigtige og store indsats for en udvidet forståelse af kunstens væsen, for vigtigheden af udvikling, kreativitet og fællesskab for alle mennesker”.

Kjærgaard Priserne blev indstiftet i 2005 af datteren Elisabeth Kjærgaard Grahl-Madsen. Priserne har til formål at støtte det skabende og søgende menneske, for hvem arbejdet med kunsten er afgørende. Kunsten som udtryk for det i personens indre, som ikke kan finde udtryk på andre måder end netop gennem kunst.

GAIA Museum er et specialmuseum for den originale kunstart, der hedder Art Brut, Raw Art eller Outsider Art. GAIA Museum har en kunstsamling, der rummer mere end 500 værker af danske og internationalt anerkendte outsiderkunstnere. Herudover er GAIA Museum en kulturvirksomhed drevet i et samarbejde mellem ordinært ansat personale og mennesker med særlige behov. Kunstskolen GAIA Akademi er tilknyttet GAIA Museum. Akademiet tilbyder også Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU) med både kunstlinje og praktiske linjer.

Der er gratis adgang både til særudstillingen og den faste samling på GAIA Museum.

I anledning af ferniseringen kan man bestille GAIAs lækre ferniseringsbrunch til 129 pr. person i Café GAIA Papaya. Den serveres lørdag den 9. september fra kl. 10.30-12.30. Husk at reservere bord (tlf. 89 15 83 37 eller gaia@randers.dk).

Adresse: Lene Bredahls Gade 10 – 8900 Randers C.