Gågade i Randers giver dansk genlyd

Højttaleranlægget i gågaden spiller musik med hjemligt afsæt i uge 44.

Hvis du bevæger dig gennem Brødregade fra mandag den 28. oktober til søndag den 3. november, vil der være danske toner i luften omkring dig. I anledning af Spil Dansk-ugen bliver Randers Cityforenings højttaleranlæg i gågaden nemlig taget i brug med henblik på at sætte fokus på al den kvalitetsmusik der kommer fra danske kunstnere, sangskrivere og producere.

I løbet af ugen vil man både kunne høre lyden af nutiden, men også indspilninger, der har både år og årtier på bagen. Ønsket er at skabe glæde ved at præsentere fodgængerne i Brødregade for god hjemlig musik og samtidig minde om, hvor rigt et musikliv, vi har herhjemme.

Spil Dansk-initiativet har kørt siden 2001 og er Danmarks ubetinget største musikfestival med initiativer over hele landet. Den har som formål at få musik med dansk afsæt til at klinge alle de steder, hvor man plejer at finde den - men også at få den i spil, hvor man måske ikke forventer det. 

Musikken i højttalerne i gågaden er blot et af knap 70 forskellige initiativer, der udgør årets Spil Dansk-indsats i Randers Kommune. Hvis du besøger webadressen www.spildansk.dk/randers får du det fulde overblik over aktiviteterne.

Turbinen, Randers Bibliotek, Randers Kommune og Randers Eventsekretariat er lokale arrangører af Spil Dansk-ugen i Randers. Det sker i samarbejde med blandt andre lokale bands, musikkorps, -ensembler og -kor. Målet er blandt andet at skabe glæde og øge kendskabet til musik med dansk afsæt - herunder udfolde musikken i nye og anderledes rammer.

Sundheds-, idræts- og kulturudvalget i Randers Kommune har støttet projektet, som ligger i direkte forlængelse af den aktuelle kulturpolitik. Projektet sikrer, at der er kultur i det offentlige rum, at kulturelle aktiviteter finder sted over hele Randers Kommune og at musikken når ud til alle borgere - også de, der ikke af sig selv opsøger musiktilbuddene.