Hard rock-pionererne Uriah Heep fejrer jubilæum i Randers

3. december 2022: Det er over 50 års indflydelsesrig og legendarisk musikhistorie, der kommer på besøg i Randers.

Det er over 50 års indflydelsesrig og legendarisk musikhistorie, der kommer på besøg i Randers, når hard rock-legenderne Uriah Heep lægger vejen forbi Værket i december 2022 med stort opsat koncertshow.

Hårdtrockende Uriah Heep er still going strong med et imponerende bagkatalog af store sange og nyt album på vej. Bandet er genrepionerer, som sammen med Led Zeppelin, Deep Purple og Black Sabbath, kultiverede en helt særlig form for britisk heavy metal. Og den tager de med forbi Danmark, når de drager ud på deres 50-års jubilæumsturné og besøger Værket i Randers med et 3 timers koncertshow fyldt med de største hits og anekdoter undervejs fortalt af bandstifter Mick Box.

Uriah Heep blev dannet i en tid, der var fyldt med grænsesøgende og udforskende musik, hvor progrock, hard rock og heavy metal eksisterede side om side. Og der hersker ingen tvivl om bandets store betydning for udviklingen af heavy rock-genren. Specielt i starten og midten af 1970’erne omkring deres 4. album ’Demons and Wizards’ kulminerede Uriah Heeps succes med hits som Easy Livin’, Gypsy, The Wizard, Sweet Lorraine og Stealin’.

De er bensolide arbejdsheste med høj arbejdsmoral og højt niveau i deres produktion af musik, der støt og roligt er blevet til 24 studiealbums og 21 officielle live-albums over årene. De har over 800.000 månedlige lyttere på Spotify, de har solgt over 45 mio. album verden over, de har influeret et utal af andre bands, og de har deres helt særlige plads i rockhistorien, som du kan blive del af, når de drager ud på deres 50 års-jubilæum i fuldt vigør – for som de selv siger om deres tour: ”From Lockdown to Rockdown!”

Om jubilæumsturnéen
Uriah Heep drager ud på en omfattende 50-års jubilæumsturné til udvalgte lande med et helt særligt 3 timers koncertshow, hvor første del består af et akustisk show fyldt med anekdoter undervejs fortalt af stifter af bandet, Mick Box, og anden halvdel af showet er et elektrisk set med et udvalg af sange fra deres imponerende karriere. Bandet medbringer desuden stort lysshow og storskærm til aftenens koncert.

3 hurtige om Uriah Heep
– De har siden udgivelsen af deres debutplade fra 1970 udgivet 24 studiealbums og 21 officielle live-albums, de har solgt over 45 mio. album verden over, og de har over 800.000 månedlige lyttere på Spotify.

– Uriah Heep er især kendt for deres intelligente brug og opbygning af vokaler i en heavy metal-kontekst, og derfor blev der om dem også sagt, at de var ’The Beach Boys of Heavy Metal” (og inspirerede blandt mange andre Sweet og Queen i deres opbygning af vokaler).

– Inspirationen til deres bandnavn har bandet fra Uriah Heep-karakteren fra Charles Dickens-romanen ’David Copperfield’. Her er Uriah Heep en slesk og påtaget ydmyg slyngel, der tit omtaler sin egen ’umbleness undervejs i romanen – hvilket bandet med klassisk engelsk humor refererer til med navngivningen af deres debutplade ”Very ’Eavy, Very ’Umble” fra 1970.

Billetsalgsstart: onsdag 3. november 2021 kl. 10.00 via www.vaerket.dk