International Country festival i Randers

29. juni på Memphis Mansion. Oplev hele to tjekkiske countrybands og verdens bedste Dolly Parton tribute med mere.

Kelly O'Brien foran arrangørerne Henrik Knudsen og Stig Ulrichsen.

Amerikanske kunstnere medvirker i stor stil i Randers Country Festival 2019, og ikke kun dem, hele to tjekkiske countrybands tager turen til Randers, og det samme gør verdens bedste Dolly Parton tribute artist Kelly O’Brien fra England. To danske kunstnere er også klar.

"Ja, jeg synes, at det er blevet til en flot international buket af kunstnere, der finder vej til Randers den 29. Juni 2019", fortæller den ene af arrangørerne Henrik Knudsen fra Memphis Mansion.

Plakaten byder på et dobbeltshow med Kim Carson & Johnny Falstaff. 

"Kim Carson er den ubestridte Queen of Louisiana Honky Tonk Music," forklarer Stig Ulrichsen fra CB & Ole B. Booking, der også er arrangør på festivalen.

"Og Johnny Falstaff er en sand action stjerne på scenen, en Texas musiklegende, der genopretter spøgelserne af honky tonk fortiden og fremkalder dæmonerne i den tidlige rock n roll. Den tredie amerikaner er Daniel T. Coates, der levere vaskeægte countrymusik med nerve og sjæl".                                                                      

Englænderen Kelly O’Brien er af BBC ONE blevet kaldt en af verdens bedste tribute artister. Og når nu ikke den ægte Dolly Parton kunne komme til Randers, så er Kelly er rigtig god erstatning. ‘Ikke alene ligner hun Dolly, men hun lyder også som hende. Humoren imellem sangene er også formidabel, lover jeg.’ Siger Stig med et smil.

De to tjekkiske bands, Non Stop og G-run’n Roses levere en kvalitet, som man ville tro at de var opvokset i countrymusikkens eget hjemland. Førstnævnte levere country rock’n roll og sidstnævnte ‘er et ungt og energisk bluegrass-band som spiller både originale og cover sange, med stærkt focus på solid rytme og stramme vocal-harmonier. Med elegante arrangementer og iderige soloer bevarer bandet samtidigt en dyb respekt for traditionel bluegrass musik.’ Lyder endvidere fra Stig Ulrichsen.

Ester Brohus er en af Danmarks helt store sangskrivere, og publikum kan glæde sig til hendes americana country og folkrock. ‘Ester er Danmarks ukronede countrydronning, og vores kvindelige svar på Johnny Cash.’ Mener Henrik Knudsen.

Dennis Lydom skulle have optrådt sidste år, men faldt død om inden. Heldigvis blev han genoplivet og er nu klar til at optræde igen. Han vil som konferencier guide publikum igennem festvalens mange bands, og selv optræde med sine Johnny Cash sange ved hvert sceneskift, så publikum kan skråle med på de kendte strofer.

 "Det har været vigtigt for os i udvælgelsen, at vi i dette års program kommer vidt omkring indenfor country genren, og at det samtidig præsenteres af dygtige musikere, der forstår at levere budskabet fra scenen," forsikrer Henrik Knudsen.

Billetsalget er åbnet, og man kan købe billetter og læse mere om de medvirkende på randerscountryfestival.dk