Kammerorkesterets nytårkoncert 2020

Randers Kammerorkester springer ind det nyt årti med nytårskoncerter den 4. og 5. januar.

Orkestret spiller nytårskoncert lørdag den 4. januar 2020 kl. 16.00 og søndag den 5. januar 2020 kl. 16.00 i Værkets Koncertsal. Årets solist er mezzosopranen Andrea Pellegrini, mens David Riddell som sædvanligt står på dirigentpodiet.

Det musikalske program indeholder en perlerække af komponister som Verdi, Beethoven, Strauss, Bizet, Berlioz og Weil. Med Andrea Pellegrini på scenen kan publikum bl.a. glæde sig til arier fra Verdis opera Don Carlos, Bizets Carmen og Strauss' Flagermusen.
 
Fra Det kongelige teater til Opera Hedeland
Andrea Pellegrini debuterede på Det Kongelige Teater i 2006 i Rossinis "Barberen i Sevilla". På samme scene har hun bl.a. sunget roller i Lehars "Den glade enke", Mozarts "La Clemenza di Tito" og Verdis "MacBeth". Hun har desuden medvirket i en række opsætninger på Den Jyske Opera og Opera Hedeland, hvor hun i august 2019 sang hovedpartiet i Bizets Carmen. I den forbindelse skrev anmelderne bl.a:
 
"Aftenens helt store højdepunkt var mezzosopranen, Andrea Pellegrini, i rollen som den forførende Carmen. For pokker, hvor var hun charmerende! Ikke nok med at hun ligner publikums forestilling af Carmen, idet hun sang den første tone og hendes dybe, karakteristiske mezzostemme kom til live, var man ikke et splitsekund i tvivl om, at Andrea Pellegrini ER Carmen, og hun er simpelthen lige til at forelske sig i."
 
Reumert-priser
På cd har Andrea Pellegrini medvirket i en indspilning af Bachs Juleoratorium, og sammen med DR Symfoniorkester har hun indspillet henholdsvis Poul Schierbecks opera "Fete Galante" og John Frandsens Requiem. Hun har bl.a. modtaget Musikanmeldernes pris og Det danske Wagnerselskabs stipendiat. I 2007 blev hun tildelt Reumerts Talentpris, og i 2015 blev hun nomineret til en Reumert i kategorien "Årets sanger".
 
Koncertsanger
I koncerthusene har Pellegrini  optrådt med bl.a. Pori Sinfonietta i Finland, Helsingborg Symfoniorkester og Trondheim Symfoniorkester. Sammen med Oltenia Philharmonic Orchestra i Rumænien har hun sunget Mahlers Kindertotenlieder, og på Malaysia har hun sunget opera highlights sammen med Puccini Festival Orchestra .
 
På tværs af musikalske genrer
Som datter af en italiensk jazzmusiker - men opvokset i Odder i Østjylland - har Andrea Pellegrini udenfor det klassiske musikmiljø også samarbejdet med bl.a. Martin Hall, TV-2 og forfatteren Josefine Klougart. Hun har desuden været medstifter af tangoorkestret The Piazolla Orchestra, og sammen med Christina Boelskifte og Sinne Eg danner hun trioen Amazing Christmas, hvor de tre sangere har rødder i vidt forskellige dele af den danske musikscene fra klassisk til jazz.

Læs mere på  www.randers-kammerorkester.dk