Randers Kunstmuseum ruller ud

Det blå rum bliver nu inddraget i museets dagligdag og ruller for første gang ud i byrummet i forbindelse med efterårsferien.

Randers Kunstmuseum udruller en ny platform – bogstaveligt talt. Med en specialbygget vogn får kunstmuseet nye muligheder for at række ud over Kulturhusets fysiske rammer med arrangementer og kunstoplevelser både i den omkringliggende by, men også i oplandets mange naturskønne områder og mindre byer.

Randers Kunstmuseum befinder sig som bekendt på anden sal af Kulturhuset i Randers og er derfor ikke lige til at få øje på på gadeplan, hvis man ikke ved hvad man kigger efter. Det er et vilkår, som museet konstant må forholde sig til og som kræver nytænkning. Derfor udrulles nu Det blå rum, kunstmuseets nye mobile platform, med et mål om at gøre kunsten og kunstmuseet tilgængelig for nye lokale brugere, voksne, børn og unge, i det offentlige rum.

Det blå rum skal være museets mobile satellit og fungere som et kombineret kunstneratelier, værksted og et mere åbent og uformelt udstillingsrum. Det blå rum er bygget af Tiny Office på Sydhavnen i Aarhus og malet i Sven Dalsgaards ’vidunderblå’. Navnet er udvalgt på baggrund af en Facebook-konkurrence, hvor byens borgere og museets følgere blev opfordret til at indsende deres bedste bud på navnet til den lille ny. Valget blandt de indsendte forslag fald på Det blå rum, som også er titlen på en digtsamling af Sven Dalsgård.

Det blå rum bliver nu inddraget i museets dagligdag og ruller for første gang ud i byrummet i forbindelse med efterårsferien.

Tirsdag og onsdag i uge 42 kan man møde kunstner og koordinator på Randers Kunstmuseums Billedskole, Lis Wuismann Jørgensen, i Det blå rum udenfor Kulturhuset. Her vil man blive sat i gang med at udforme sin egen kunstbog – en bog fuld af spontane eksperimenter, som man kan tage med op på kunstmuseet og arbejde videre med ved arbejdsborde i udstillingssalene.

Mød en kunstner


Det blå rum bliver også taget i brug to længerevarende projekter på Randers Kunstmuseum. Blandt andet taget i brug i Randers Kunstmuseums Billedskoles nye projekt MØD EN KUNSTNER. Med projektet tilbyder museet workshops for børn og unge otte steder i Randers Kommune. Målet er at møde og styrke børn og unges kreativitet. Derfor rykker Det blå rum ud til de lokale fællesskaber, hvor de allerede er. 

Det blå rum kommer også til at indgå i Randers Kunstmuseums nye artist in residence-program. Det kommende halvår vil kunstneren Maja Ingerslev arbejde med Det blå rum som base i kommunens mange naturområder, hvor forbipasserende, såvel som inviterede skoleklasser kan møde kunstneren og få indblik i arbejdet.