Legeskibet kommer til Randers Havn

22.-24. juli er der masser af sjov og bevægelse for børn i alle aldre. Og så er det helt gratis.

Tidligere har Legeskibet besøgt Aalborg.

Nationalmuseets skonnert Bonavista med tilnavnet Legeskibet sætter sejl og lægger til kaj  i Randers  22.-24. juli. Legeskibet er en sejlende udgave af Gerlev Legepark med en lang række aktiviteter - både til vands og til lands. Prøv for eksempel crossfit, parkour eller street basket. Skibets dygtige instruktører, der kalder sig legematroser,  står klar til at hjælpe, så dit barn kan komme godt i gang. Noget af det, som legematroserne vil lægge op til på skibet  er for eksempel sjove og udfordrende klatre- og aktivitetsruter, fodboldturneringer, sømandstræning på alle niveauer, bevægelseslege, bordspil og meget andet. 

Aktiviteterne er åbne de tre dage i tidsrummet kl. 10.00-17.00. Skibet lægger til ved  Dronningekajen/Kornkajen ud mod Havnegade i centrum af Randers.

Det kan I opleve:
Under Legeskibets besøg indrettes et midlertidigt havnebyrum bygget op om Legeskibets to specialindrettede containere, der er fyldt med fede aktiviteter. Lege- og bevægelsesområdet byder på en række aktiviteter med leg og bevægelse for alle aldre. Den ene container er indrettet som klatrecontainer, og den anden fyldt til randen med legeudstyr, parkourstativ og spil. Herunder 12 specielle bordspil af forskellig art, som kan spilles af både børn og voksne.

Du har desuden mulighed for at opleve en vaskeægte skonnert og blive draget af de store skibes mystik og eventyr. Der vil i løbet af dagene være rundvisninger og gode fortællinger om skibet fra legematroser og skibets ”rigtige matroser". Oplev blandt andet  fælleslege og sømandsdans.

Legematroserne er alle uddannet fra Gerlev Center for Leg & Bevægelse, der har mere end 40 års erfaring med formidling af leg og bevægelsesglæde. Legeskibet er ligeledes udviklet af  Gerlev Center for Leg & Bevægelse og Gerlev Idrætshøjskole med støtte fra Lauritzen Fonden. Legeskibet er nu en del af projektindsatsen, Levende Legekultur, som har til formål at styrke legekulturen i Danmark. Skibet kommer til Randers som en del af   'Sammen i bevægelse’, der er et samarbejde mellem DR, Dansk Skoleidræt, Dansk Firmaidrætsforbund, Danmarks Idrætsforbund og DGI,