Michala Petri med Randers Kammerorkester

Onsdag den 22. september 2021 kl. 19.30

Med blokfløjten i hånden har Michala Petri i en menneskealder rejst verden rundt, hvor hun har optrådt sammen med nogle af verdens førende orkestre og musikere. står hun i sammenspil med Randers Kammerorkester på scenen i Værkets Koncertsal med et program, der indeholder musik af J.S. Bach, Anton Plate, Thomas Kursch og Lars-Erik Larsson. I forbindelse med koncerten bliver Julie Friisholms Mindelegat uddelt.

Bachs Orkestersuite og uropførelse af ny blokfløjtekoncert
Sammen med Randers Kammerorkesters strygere spiller Michala Petri den energiske Orkestersuite i h-mol af J.S. Bach, hvor fløjten indtager hovedrollen. Michala Petri uropfører desuden den tyske Anton Plates "Nie Genug" for blokfløjte og strygere, og hun er solist i en koncert for samme besætning af Thomas Kursch. Programmet indeholder også Quattro Tempi for blæserkvintet af den svenske Lars-Erik Larsson og Bachs "Den italienske koncert" i et arrangement for blæsere.

Michala Petri
Som datter af en violinist og en pianist begyndte Michala Petri allerede som barn en imponerende musikalsk karriere, der har bragt hende rundt til store dele af jordkloden som en af verden bedste blokfløjtenister. 11 år gammel blev hun optaget på Musikkonservatoriet i Hannover, og derefter indtog hun hurtigt en markant rolle i både dansk og international musikliv. Gennem årene har hun optrådt sammen med musikere og dirigenter som Keith Jarret, Sir Neville Mariner, James Galway, Claudio Abbado, Gidon Kremer, Jesper Thilo og Victor Borge. Samtidig har hun indspillet mere end 70 cd'er i samarbejde med bl.a. St. Martin-in-the-Fields. Mange af hendes cd'er har gennem årene været nomineret til en Grammy.

Barokmusik og nutidige toner
Som blokfløjtenist har Michala Petri et naturligt repertoire i barokmusikken, men hun har også vist stor interesse for den nutidige musik. Hun har således samarbejdet med en lang række komponister fra Per Nørgaard og Vagn Holmboe til Bent Sørensen og Thomas Koppel. Hun har uropført flere end 150 værker komponeret direkte til hende.

Ridder af Dannebrog
Allerede i 1969 blev Michala Petri tildelt Jakob Gades Legat, og siden har hun bl.a. modtaget Léonie Sonnings Musikpris 2000 og European Soloist Prize: Pro Europa 2005. Hun var desuden nomineret til Nordisk Råds Musikpris i 1996 og 2015. I 2001 blev Michala Petri udnævnt til Ridder af Dannebrog første grad.

Læs mere på  www.randers-kammerorkester.dk