Museum Østjylland åbner igen 2. juni

Som altid byder museet på et væld af oplevelser. I Kulturhuset i Randers kan du opleve særudstillingen ”Bjørneklanens Ø”.

2½ måned uden gæster har været hårdt ved museet. Museumschef Jørgen Smidt-Jensen siger det meget kort:” Et museum uden gæster er ikke et museum”, og han uddyber: ”Selv om vi har haft livlig aktivitet på den digitale front, ligger Museum Østjyllands vigtigste formidling i det fysiske møde. Mødet mellem gæster, mødet mellem medarbejdere og gæster og mødet mellem gæster og de autentiske museumsgenstande. Alle museets medarbejdere har savnet de muligheder for at formidle, som vores åbne huse og vores aktiviteter i kulturlandskabet normalt giver mulighed for. Det bliver fantastisk at vende tilbage til noget, der ligner en normal situation”.

Hjemsendte medarbejdere på vej tilbage
Museum Østjylland har haft en stor del af medarbejdere sendt hjem under corona-krisen. De bliver nu kaldt tilbage på arbejde. En del medarbejdere bruger denne uge på at gøre rent og indrette lokalerne, så museumsbesøget kan blive trygt for både gæster og medarbejdere. Museet lover, at der vil være rigeligt med håndsprit og god afstand mellem gæsterne.

Læs om den aktuelle udstilling  "Bjørneklanens Ø”