Randers' helt egne Spraglenisser

Tænk en gang, Randers har sine helt egne nisser. Spraglenisserne hedder de - de bor her og der og alle vegne, og så kan de blive store som mennesker - mød dem i Randers City i december.

Oplev Spraglenisserne  den 7., 8., 14., 15.,21. og 22 december fra kl. 11.00. samt fredag den 13. december fra kl. 18.30.

Her er historien om  de  særlige  spaglenisser : 
Der var engang en snu ølbrygger på bryggeriet Thor i Randers. Som lille dreng, satte han hver aften i december en kande juleøl op på loftet til nisserne. Og om morgenen, når han kiggede i ølkanden, var den tom. Så vidste han, at der var nisser på loftet. 

Han fortsatte hver eneste jul med at sætte juleøl op til nisserne, og da han blev voksen og bryggede juleøl, begyndte han at brygge nisseøllet ekstra nisselækkert!  

”Jeg har givet nisserne juleøl i mange år, så nu er det på tide, de giver mig noget", 

tænkte han og  skrev en ønskeseddel til dem, som han satte fast i hanken på kanden. Han ønskede sig et tryllepulver, der kunne gøre nisser synlige og store som mennesker, så de kunne glæde hele byen.

Juleaften, da alle gaverne var pakket op, lå der under juletræet en lillebitte gave tilbage - den var til ham. Han pakkede den hurtigt op, og i gaven lå der en lille pose med pulver og et brev, hvor på der stod:

Aktiviteter og jul i Randers - find inspiration  til  hyggen med venner og familie på www.juliranders.dk