Paul & Peter Banks og Bonefass & HP Lange

Tante Olga, lørdag 30. oktober, kl. 20.00.

En aften med nogle af Danmarks bedste folk musikere på Olga. Det bliver strengeleg til den store guldmedalje, når en lille håndfuld af landets bedste udøvere udi folk og blues indtager scenen hos Tante Olga lørdag den 30. oktober. Der er tale om duoen med veteranen Paul Banks og hans yngste søn Peter, som også slår sine folder i oldtime-trioen Twang, og makkerparret H.P. Lange og Niels Bonefaas fra det Danish Music Award-vindende H.P. Lange Big Gumbo.

De fire musikere vil byde på to meget forskellige duoer, men også en kvartet med storswingende musik på banjo, fiddle, guitar og mandolin og flerstemmig sang.   De tager alle udgangspunkt i blues- og folkemusikkens fællesgods og forarbejder det enten igennem personlige fortolkninger og arrangementer eller gennem egne kompositioner, der respekterer eller udfordrer genrens dogmer. Med forbilledlig høj musikalitet, teknisk kunnen og utrolig ”feeling”.

Paul & Peter Banks har spillet sammen i adskillige år med et repertoire bestående af egne sange, amerikansk folk samt enkelte afrikansk inspirerede numre. Paul har i en lille menneskealder været kendt som stilskabende guitarist og sanger og sangskriver med 15 CDer i eget navn og langt over 100 som sideman.

Peter er fremragende banjospiller og sanger samt en fin sangskriver. Blandt andet sammen med trioen Twang er han ved at skabe sig et ry som genrebrydende banjospiller og sangskriver. HP Lange & Niels Bonefaas startede samarbejdet omkring HP Langes album ”Travelling Man Blues” fra 2016.

HP har i mere end 30 år været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. Niels er noget yngre og er især kendt fra oldtime musikken med mange ophold i USA og optrædener på de store amerikanske oldtime og bluegrass festivals.

Mens HP Lange og Niels Bonefaas har fokuseret på at fordybe sig i traditionen, har Paul og Peter Banks samlet indtryk fra mange forskellige genrer. Den tidligste blues er fuld af strengeinstrumenter, og selv om delta bluesens guitarister nok er dem, som eftertiden husker og værdsætter mest, ville bluesmusikken ikke have været, hvad den er i dag, uden de string bands, songsters og hillbilly-musikere, der rejste rundt og eksponerede publikum for både blues og meget andet i de amerikanske sydstater.

De fire dygtige musikere tager udgangspunkt herfra og væver et autentisk lydtæppe, som er helt ulig, hvad man kan skabe med eksempelvis bas-guitar-trommer.

Der er en luftighed, men også ofte en insisterende kropslighed i oldtime-musikken, der i sin essens er folkedansemusik, uanset om den kommer til udtryk som ragtime, blues, folk eller bluegrass.

Alt dette kan opleves og nydes hos Tante Olga denne aften.