Planternes forunderlige verden på GAIA

Kom til Akademiets Efterårsudstilling frem til og med den 13. november 2021.

Efterårsudstilling en er af værker skabt af kunstnerne fra GAIA Akademi, som under titlen “Planternes forunderlige verden” har udforsket naturen omkring os. Udstillingen viser et bredt udsnit af årets tema med både tegning, maleri, grafik og skulptur. Kunstnerne har fulgt planternes cyklus fra spæd og spændstig spire til den visne plantes krogede former. Der er blevet arbejdet med organiske former i både to og tre dimensioner. Planternes verden er en ”verden i verden” – et farveorgie og et rum, hvor kunstnerne har arbejdet med deres unikke og personlige blik ind i denne verden.

Udstillingen bliver samtidig en del af GAIAs nyeste internationale projekt ”Youth+Art= Resilience”. I dette projekt bliver unge mennesker med særlige behov fra Slovenien, Serbien, Rumænien, Østrig og Italien introduceret til den måde, Espacio Rojo i Madrid og GAIA Akademi i Randers arbejder med kunst og pædagogik. Resilience kan oversættes til robusthed eller spændstighed, og i projektets sammenhæng betyder det, at kunsten kan give unge mennesker en styrke, der medvirker til at skabe livskvalitet, selvom man har flere udfordringer end gennemsnittet.

GAIA Museum er et specialmuseum og en kulturvirksomhed, der drives i samarbejde mellem mennesker med særlige behov og ordinært ansat personale med vidt forskellige fagkundskaber. Museet har en stor samling kunstværker af anerkendte danske og udenlandske outsiderkunstnere. Samlingen formidles gennem udstillinger, udgivelser og offentlige arrangementer. I tilknytning til museet findes kunstskolen GAIA Akademi, der både er atelier og arbejdsplads for en gruppe kunstnere og tilbyder STU særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse med både kreative og praktiske linjer til unge med særlige behov.

Hverdagen på GAIA Akademi emmer af liv, læring og samhørighed, når der bliver prøvet kræfter med et væld af forskellige udtryksformer, teknikker og materialer. Denne verden kan GAIAs gæster få et indblik i, når den traditionsrige efterårsudstilling åbner.

Der er fri entré til udstillingen, som er åben frem til og med den 13. november 2021. I efterårsferien vil der blive afholdt kreativ workshop for børn sammen med kunstnere og undervisere fra GAIA Akademi. Flere informationer bliver løbende offentliggjort på www.gaiamuseum.dk og www.facebook.com/GAIAMuseum