Principia Løbet 2019

Mandag, 2. Pinsedag den 10. juni afvikler Randers Cykleklub af 1910 det årlige Principia Løbet.

Principia Løbet er samtidig den 3. og afgørende afdeling af den samlede Marcello Bergamo Pinse Cup, som køres 8.-10. juni med afdelinger i Silkeborg, Herning og Randers.

Løbet afvikles med start og mål ved Korshøjskolen i Harridslev. De yngste ryttere starter fra kl. 8.45, og kører på en 9 km rundstrækning fra Harridslev via Støvring, Østrup og Albæk til målet i Harridslev.

De ældre klasser starter fra kl. 10.15, og kører deres løb på en 15 km rundstrækning. Her går ruten fra Harridslev via Udbyhøjvej, Amtsvejen til Mellerup, Støvringgård, Østrup, Albæk til målet i Harridslev.

A-klassen starter kl. 13.00, og her forventes opløbet omkring kl. 16.00. En stor del af den danske elite har meldt deres ankomst, og de skal ud på 9 omgang á 15 km, i alt 135 km i det kuperede terræn omkring Harridslev, Albæk og Mellerup.

Pinse Cuppen er altid velbesøgt, og her en uge før løbet køres, har over 600 ryttere allerede tilmeldt sig løbet, som køres i 20 forskellige klasser. Udover de mange danske ryttere, deltager også ryttere fra Norge, Sverige, Tyskland og Storbritannien.

Randers Cykleklub af 1910 har store forventninger til klubbens egne ryttere, hvor især de unge talenter Christopher Johansson og Frederik Dupont Hougaard i U15 klassen, Mads-Emil Dupont Hougaard i U17 klassen, Teit Christiansen i B-klassen, flere C og D ryttere samt klubbens veteranryttere alle har vist rigtig stærk kørsel på det sidste. Det giver realistiske forventninger om både sejre og podieplaceringer, når de skal dyste på hjemmebane.