Sidste chance med flag-udstilling på kunstmuseet

Så er det blevet sidste chance for at opleve udstillingen ”FLAG – objekt, ikon, symbol” på Randers Kunstmuseum, hvor der stilles skarpt på begrebet national identitet. Udstillingen lukker 12. januar 2020.

Flag

Udstillingen ”FLAG – objekt, ikon, symbol” markerer 800-året for legenden om verdens ældste nationalflag, Dannebrog. Her sættes fokus på flaget i kunsten fra 1960 frem til i dag. Fra Sven Dalsgaards (DK, 1914-1999) Dannebrogsværker, der skabte skandale i Paris i 1967, til den kinesiske kunstner Ai Weiweis (CN, 1957) seneste politiske flagværker om tidens flygtningestrømme på tværs af nationale grænser. Hertil vises en lang række nye og nyere ”flagværker” af anerkendte danske og internationale kunstnere.

Udstillingen på Randers Kunstmuseum er en del af det større udstillings- og samarbejdsprojekt ”Herfra hvor vi står – 7 udstillinger om national identitet”, som er initieret af Randers Kunstmuseum, og skabt i samarbejde med Skovgaard Museet, Holstebro Kunstmuseum, Glasmuseet Ebeltoft, Horsens Kunstmuseum, Skive Museum og Museet for Religiøs Kunst i Lemvig, der alle har allieret sig med en bred vifte af danske og internationale kunstnere i bestræbelsen på at undersøge begrebet ”national identitet”. ”FLAG – objekt, ikon, symbol” var den første udstilling, der åbnede tilbage i august og er derfor også den første, der lukker. Man kan dog stadig opleve de resterende udstillinger, der lukker i løbet af foråret 2020.

 I udstillingsperioden har Randers Kunstmuseum haft besøg af et stort antal elever fra både grundskolen og videregående uddannelser fra Randers og omegn. 90 elever fra Randers Statsskole lagde blandt andre vejen forbi, da de deltog i en kunstnerworkshop, hvor de producerede flagvideoer i samarbejde med kunstnerduoen Hesselholdt & Mejlvang, der er repræsenteret på udstillingen ”FLAG – objekt, ikon, symbol” med fire værker. Det var også Hesselholdt & Mejlvang, der stod bag konceptet, for en stor flaginstallation, der er blevet vist i Randers Kunstmuseums Kunstlaboratorie. Næsten 600 folkeskoleelever deltog i et undervisningsforløb tilrettelagt af Folkekirkens Skoletjeneste og producerede efterfølgende flag til den fælles flaginstallation. Flag, der viste sider af dansk identitet, eleverne gerne ville hylde, andre flag rummede en kritik, ligesom der også kunne findes både håb og opfordringer i elevernes fortolkninger af Dannebrog.

I udstillingsperioden har Randers Kunstmuseum fået 225 omtaler og anmeldelser i de lokale og nationale medier. Heraf kan fremhæves to indslag på landsdækkende TV, hvor DR Deadline og TV2 Nyhederne satte fokus på udstillingsprojektet ”Herfra hvor vi står” og emnet national identitet.

Udstillingen vises på Randers Kunstmuseum i perioden 10.8.2019 til 12.1.2020.

Læs mere  på www.randerskunstmuseum.dk