Sommer på GAIA Museum og GAIA Akademi

Der er tre flotte udstillinger på GAIA hen over sommeren – kom og få en ganske gratis kunstoplevelse ud over det sædvanlige.

I år er tre kunstnere fra GAIA Akademi repræsenteret i Akademiets sommerudstilling. To af dem er STU-afgangselever, der dimitterer efter tre års uddannelse. Både Martine Staack Dahl Sørensen og Andreas Myrhøj Rasmussen forsætter efter sommerferien som kunstnere på Akademiet.

Andreas Myrhøj Rasmussen arbejder med tegninger af drager og dinosaurer, skabninger i et mellemland mellem fantasi, myte og historie. Tegningerne er oftest udført med blyant og farveblyant på papir. Han henter inspiration fra Animal Planet samt fra diverse digitale spil. Andreas er dygtig til at modellere i forskellige materialer og har senest skabt en serie dinosaurer i ler og modellervoks.

Martine Staack Dahl Sørensen har et meget stort talent for tegning, maleri og formgivning. Martine arbejder som udgangspunkt naturalistisk i sine tegninger og malerier. Hun er en rigtig dygtig håndværker med udpræget sans for detaljen i såvel formgivning som farvegengivelse.

Udover de to STU-afgangselever, udstiller Akademikunstner Maiken Buchardt. Hendes foretrukne kunstneriske fagområder er at male, tegne, flette og hækle. Maiken Buchardts kunstneriske færdigheder kommer for alvor frem i hendes arbejde med tekstiler. Hun vikler med snor, plast- og stofstrimler på alt fra sofaer, lysestager, reoler og andre genstande, hun finder interessante. Hendes stil er meget karakteristisk. I denne sommerudstilling, har man mulighed for at træde ind i Maikens univers, hvor hun har dekoreret almindelige dagligdags møbler til stuen, i hendes egen, farverige fortolkning.

Akademiet særudstilling i anledning af 100 året for Genforeningen

Jens Rosenkilde, som er født i 1988 og har været kunstner på GAIA Akademi siden 2013. Jens er interesseret i krigshistorie og specielt uniformer og våben har hans interesse, og han har lavet flere collager med udgangspunkt i krigen 1864 og slaget ved Dybbøl.

"Jeg har besøgt flere historiske steder i Danmark bl.a. Sandøfortet og Dybbøl Banke, som har givet mig ideer til mine billeder", fortæller han.

Jens Rosenkilde får også ofte inspiration fra bøger om 1. og 2. verdenskrig, veteranbiler, motorcykler, krigene i 1814, 1848 og 1864. Han fascineres af historiske begivenheder, som han fanger og omformer i sin egen rå æstetik. I denne udstilling vil du som beskuer blive inviteret ind denne verden med omdrejningspunktet i året 1920 - en fejring, en fest.

Kong Christians Xs hvide hest hed "Malgré Tout". Malgré Tout betyder frit oversat 'På trods af alt'. Og på trods af, at Jens Rosenkildes foretrukkende teknik er en omformning af foto på papir, så har denne udstilling fokus på nye værker blandt andet grafiske tryk. Collografi er et helt nyt område, som passer rigtig fint til hans stærke, enkle streg i en smuk og stille rytme.

GAIA Museums Særudstilling

 Da Danmark lukkede ned i marts havde GAIA Museum næsten lige åbnet særudstillingen ”JUDITH”. For at flere skal få mulighed for at opleve denne fantastiske udstilling, er udstillingsperioden forlænget til den 22. august. Udstillingen hylder den internationalt anerkendte Randers-kunstner Judith Damgaard Nielsen (1954-2019). Udstillingen består af værker fra forskellige perioder i kunstnerens karriere, der hver især bevidner den store skaberglæde og enestående kunstneriske forståelse for komplekse kompositioner, som kendetegnede Judiths kreative praksis.

Over sine mere end 20 år som elev på kunstskolen Bifrost udfoldede Judith sig ivrigt gennem forskellige kunstformer, såsom skulpturer, tryk og tegninger, men det var fremfor alt maleriet, der var hendes foretrukne udtryksform. Motiver som dyr og natur går ofte igen i hendes værker, men hun lod sig inspirere af næsten alt omkring sig, som på collageagtig facon blev sat sammen i farverige og forunderlige kompositioner. Som det fremgår af værkerne i udstillingen, ændrede hendes formsprog sig gradvist i løbet af hendes kunstneriske karriere fra det figurative til det mere abstrakte, men hendes stil og tilgang til kunst forblev umiskendelig hendes egen.

Udstillingsperiode: 25. juni til 22. august 2020

Adresse: Lene Bredahls Gade 10

Yderligere information om GAIA på www.gaiamuseum.dk og www.gaiaakademi.dk