SPIL DANSK: Hjemstavnskunst og -musik går hånd i hånd

Der er hjemstavnstema torsdag den 31 oktober kl. 17 hos Galleri PM Kunst på Vester Kirkestræde 12 i den hyggelige Randers Midtby. Arrangementet er en del af årets Spil Dansk-uge, der siden 2001 har været Danmarks største musikbegivenhed i al sin bredde og mangfoldighed af arrangementer

Peter Møllers hjemstavskunst er malede portrætter, hvor man komme helt tæt på det menneskelige ansigt. Baggrunden er landskaber, byer, gader eller noget helt fjerde, der understøtter fortællingen om den portrætterede. 

Peter Møller er en kendt billedkunstner fra Randers, hvis abstrakte værker tager udgangspunkt i den nordiske natur/landskab. Hans hjemstavnsmalerier er i en genre for sig selv. Stilen blev født mens Peter Møller endnu var en meget ung kunster. Efter års pause fra genren maler han nu igen hjemstavnsmalerier. Værkerne bliver skabt ved hele tiden skiftevis at male på portrættet og baggrunden.

"Vi bliver alle påvirket af vores baggrund og omgivelser, det vil jeg gerne vise med min hjemstavskunst. Derfor bruger jeg denne teknik for at portræt og landskab kan blive en helhed i værket," fortæller Peter Møller.

Til arrangementet den 31. oktober vil Skt. Andreas Kirkes Pigekor skabe et lydbillede, der passer til portrætternes fortællinger, og dermed opstår der en helt ny dimension.

"Jeg har før benyttet mig af kombinationen musik og kunst. Publikum, der besøger galleriet, reagerer altid positivt på det og finder pludselig selv nogle spændende tråde mellem musikken og værkerne, " tilføjer Peter Møller.

Skt. Andreas Kirkes Pigekor består af omkring 18 sangere i alderen 12-26 år. De fungerer som gudstjenestekor i Skt. Andreas Kirke - dvs. at koret medvirker ved alle søndagsgudstjenester og helligdage i kirken. Derudover synger koret to koncerter årligt i egen kirke - en julekoncert og en forårskoncert. Ved Spil Dansk-koncerten synger Skt. Andreas Pigekor bl.a. I 'Danmark er jeg født' med tekst af H. C. Andersen, 'Lyse nætter' af Alberte Winding, 'Se, nu stiger solen' af Jakob Knudsen og 'Som markens blomst henvisner fage' med melodi af Niels W. Gade.

Der er hjemstavnstema torsdag den 31 oktober kl. 17 hos Galleri PM Kunst på Vester Kirkestræde 12 i den hyggelige Randers Midtby. Arrangementet er en del af årets Spil Dansk-uge, der siden 2001 har været Danmarks største musikbegivenhed i al sin bredde og mangfoldighed af arrangementer.

Turbinen, Randers Bibliotek, Randers Kommune og Randers Eventsekretariat er lokale arrangører. Det sker i samarbejde med blandt andre lokale bands, musikkorps, -ensembler og -kor. Find hele det lokale Spil Dansk-program på: www.spildansk.dk/randers. Målet er at skabe glæde og øge kendskabet til musik med dansk afsæt - herunder udfolde musikken i nye og anderledes rammer.

Sundheds-, idræts- og kulturudvalget i Randers Kommune har støttet projektet, som ligger i direkte forlængelse af den aktuelle kulturpolitik. Projektet sikrer, at der er kultur i det offentlige rum, at kulturelle aktiviteter finder sted over hele Randers Kommune og at musikken når ud til alle borgere - også de, der ikke af sig selv opsøger musiktilbuddene