The man in Black får museum i Randers

I snart 11 år har Elvis Presleys ånd levet på Graceland Randers Vej, hvor gæsterne på Memphis Mansion kan dykke ned i historien om The King of Rock’n’Roll. Den 26. februar 2022 flytter et andet amerikansk musikalsk ikon ind på adressen, når Europas første Johnny Cash-museum åbner

Henrik Knudsen gør klar til at udstille Johnny Cash og Elvis Presley side om side på samme adresse hos Memphis Mansion Randers

Henrik Knudsen er helt sikkert Danmarks største Elvis-fan. Han var 13 år da Presley døde – en livsbegivenhed der fik den unge Knudsens opmærksomhed. Interessen førte til, at han begyndte at samle på forskellige effekter fra Elvis Presley. I dag ejer han verdens femtestørste Elvis-samling og er på 11. år CEO for Memphis Mansion, der tiltrækker omkring 150.000 gæster om året fra både ind- og udland.

Memphis Mansion, der er en hyldest Elvis, er udvendigt set identisk med Presleys hjem Graceland i Memphis, Tennessee. Indvendigt finder man som det eneste sted udenfor USA et Elvis-museum, der fortæller om musikken, manden og myten. Hvad mange ikke ved er, at Henrik Knudsen er mindst en lige så stor fan af Johnny Cash, som han er fan af Elvis Presley.

”Det har været en drøm for mig i mange år også at lave et Cash-museum. For nogle år siden blev det til en udstilling om Johnny Cash, men planerne om et egentligt museum har altså trukket lidt ud,” forklarer Henrik Knudsen.

Forbindelsen mellem Cash og Presley

Nu sker det så side om side med Elvis-museet, hvilket giver rigtig god mening, når man tænker på, at Cash og Presleys veje har krydset hinanden flere gange. I 1956 var de begge to med til en jamsession, der blev indspillet under navnet ’Million Dollar Quartet’. Siden gik de to musikere hver deres vej i karrieren. De er begge fra Memphis, har været i kontakt med nogle af de samme folk i musikbranchen, og deres instrumenter bliver i dag solgt sammen med andre ejendele på de samme store amerikanske auktioner. Henrik Knudsen har derfor gennem flere år opkøbt og samlet på effekter fra begge musikalske ikoner.

”Elvis Presley har jeg af gode grunde aldrig mødt, men jeg nåede faktisk at hilse på Johnny Cash personligt – hele to gange. På det personlige plan var han mere politiserende end Elvis. Men de havde også ligheder. Mens Elvis blev et ikon for rockmusikken, blev Cash et ikon for countrymusikken. Og så var de begge religiøse,” fortæller Henrik Knudsen.

Cash flytter ind

Det nye museum om ”The man in black”, som Cash blev kaldt på grund af hans letgenkendelige stemme og sit mørke tøj, bliver i tråd med den stil, man kender fra Elvis-museet. 250 effekter er klar til at blive udstillet i en nyopført bygning på 150 kvadratmeter. Museet åbner på dagen, hvor Johnny Cash kunne være fyldt 90 år.

Koncert på Værket

Memphis Mansion markerer også Johnny Cashs runde fødselsdag med et once in a lifetime-show på Værket, hvor du kan møde både familie og venner til ’The Man In Black’. Sammen vil de levere en hyldest til Cash med det kæmpestore Cash-katalog af sange, som har været med til at manifestere, hvor stor en bidragsyder Cash har været for countrymusikken. Koncerten finder sted i Store Sal kl. 20. Læs mere om koncerten.