Udstilling: Noget nyt, noget gammelt, noget lånt, noget blåt

Lørdag den 5. februar 2022 åbner en ny særudstilling på GAIA Museum, som hylder den lokale outsiderkunst. Udstillingen markerer indledningen til et festligt år, hvor Bifrost med lidt forsinkelse fejrer sit 25 års jubilæum, GAIA Museum fejrer 20 års- og GAIA Akademi 10 års jubilæum

Udsnit af værket 'Hest', Maiken Buchardt, GAIA Akademi

Titlen på den kommende fælles særudstilling på GAIA Museum er ”Noget nyt, noget gammelt, noget lånt, noget blå”. Ordene stammer oprindeligt fra en engelsk remse fra 1800-tallet. Den beskriver en tradition, som går ud på at bringe held, lykke og velstand i forbindelse med et bryllup, samt at man bringer gode minder og erfaringer fra sin fortid med ind i fremtiden: ”Something old, something new, something borrowed, something blue and a silver sixpence in her shoe”. Det er ikke fordi, der er ægteskaber på vej, men Kunstskolen Bifrost og GAIA Akademi, som står bag udstillingen, syntes det var en sjov titel, som både skaber nogle gode billeder og dækker udstillingens koncept rigtig godt.

Udstillingen består nemlig af både gamle og nye værker, værker som allerede er en del af den faste samling på GAIA Museum, værker, der er lånt til lejligheden, og selvfølgelig nogle værker, hvor den blå farve får lov at lyse klart.

Udstillingen bliver en fest af forskellige teknikker og udtryksformer fra tegning og maleri til skulptur. Fra sort-hvid til farve. Ønsket er at give gæsterne et indtryk af den mangfoldighed og det talent, der findes i det lokale kunstmiljø i Randers.

De deltagende kunstnere fra Bifrost er Birgit Kristensen f. 1960, Mathias Iversen f. 1992 og Thomas Achton Schmidt f. 1971. Fra GAIA Akademi er det Maiken Buchardt f. 1991 og Maria Sloth Sørensen f. 1989, samt Rasmus Busch f. 1993 som ikke er aktiv kunstner i øjeblikket, men i stedet medarbejder i medieafdeling GAIA Grafisk.

Randers er et af de vigtigste europæiske kraftcentre for outsiderkunst, både fordi byen rummer de to kunstskoler, et anerkendt museum med en flot samling og ikke mindst fordi GAIA Museum er en af grundlæggerne og fast sekretariat for den internationale organisation ”European Outsider Art Association”. Det bringer gæster til fra nær og fjern, og det betyder også, at kunstnerne fra Randers ofte får mulighed for at deltage i spændende udstillinger og projekter i udlandet.

Denne udstilling er blot optakten til de egentlige jubilæer: Bifrost fejrer de 25 år torsdag den 16. juni. GAIA Museum og GAIA Akademi fejrer 20 og 10 år fredag den 2. september.

Fernisering finder sted lørdag den 5. februar 2022 kl. 13. Inden da er det muligt at deltage i jubilæumsbrunch i Café GAIA Papaya fra kl. 10.30-12.30. Det koster 149 kr. pr. person alt inklusiv. Bordbestilling er nødvendig – skriv til gaia@randers.dk eller ring på telefon 89 15 83 37.

Udstillingen vises indtil 13. april 2022 og er gratis og åben for alle.

GAIA Museum er meget stolte af at kunne præsentere denne jubilæumsudstilling og vil gerne give en særlig tak til Bifrost for samarbejdet, der gør denne fælles udstillingen mulig samt til de deltagende kunstnere.

Adresse: Lene Bredahls Gade 10 – 8900 Randers C

Mere information: www.gaiamuseum.dk