Foredrag og musik: De store randers-digtere

En lørdag i selskab med Karin Michaëlis, Blicher og Pontoppidan. Folkeuniversitetet Randers og Randers Amt Historiske Samfund indbyder til en dag med fortællinger, analyser, sange og billeder fra de tre store Randers forfattere. Det sker i Helligåndshuset den 17. februar, kl. 10 til 15. Arrangeret i samarbejde med de tre litterære selskaber: Blicher, Pontoppidan og Karin Michaëlis Selskabet.

09. januar 2018 - Oprettet af Kenneth Sørensen

De er med i Kulturkanonen fra 2006 med hhv. ”Præsten i Vejlby” og ”Lykke Per”, så det er ikke for meget at kalde dem ”store” –altså Blicher og Pontoppidan.  

I Helligåndshuset vil formanden for Blicher Selskabet, Erik Harbo, sætte fokus på Blichers novellen, ” Sildig Opvågnen”.  Efterfølgende bliver der sat melodi til ”Snedkervisen”. Den lokale musikere Sven Foged har skrevet musikken og sidder selv klar ved klaveret, mens Ejnar Gaardmand synger.

Pontoppidaneksperten Flemming Behrendt taler om minder og perspektiverer til forfatterskabet. Flemming Behrendt er helt klart den førende Pontoppidan-kender. Han lægger Pontoppidan-novellen ”Minder” under lup.  Det er i virkeligheden en uhyggelig skildring af Randers som en by med lig i lasten.

Karin Michaëlis har i nogen grad været uden for opmærksomhed efter sin død i 1950. Men forfatteren Hardy Bach har skrevet om hende og kundskabens træ i ”Syv romantiske fortællinger”. Hardy Bach vil med udgangspunkt i sin bog fortælle om Karin Michaëlis, der udgjorde et alternativ til 1930’ ernes borgerlige realisme.

Pris: 100 kr. for medlemmer af Randers Amt Historiske Samfund eller af et af de litterære selskaber.

150 kroner for ikke-medlemmer – incl. en frokostsandwich, kaffe, vand, te og kage.

Tilmelding til Randers Amt Historiske Samfund på histranders@mail.dk