Aktiviteter i efterårsferien

Med eller uden børn. Vi har herunder samlet en række ideer til aktiviteter i efterårsferien (uge 42).

Star Wars udstilling på Memphis Mansion

I hele efterårsferien rammer Star Wars-feberen Memphis Mansion, når Benny Ray udstiller sin samling af vintage Star Wars figurer fra 1977-1985 i museets nyeste bygning.

Samlingen består af over 100 figurer baseret på de originale film, som Benny Ray har samlet siden sin barndom, og for få år siden gjort komplet. Der vil også være en lang række af de ikoniske rumskibe fra filmen med på udstillingen, samt en masse uåbnede figurer i original emballage. Der kommer også en smule moderne figurer med på udstillingen, så man kan se hvordan legetøjet har udviklet sig igennem årene, samt nogle extra overraskelser.

Udstillingen kan opleves hver dag fra den 12. til 21. oktober kl. 10.00-18.00 og der er gratis entre. Der vil naturligvis være mulighed for at købe souvenirs og Star Wars-merchandise med hjem.

Memphis Mansion på Facebook 

Nat i Randers Regnskov

Gå på opdagelse i tropenatten når Randers Regnskov holder Tropecamp to nætter i oktober.

Har du også spekuleret på, hvordan det vil være at overnatte i Randers Regnskov? Bare slå et telt op og falde i søvn til lyden af kvækkende tudser, flaksende flagermus og rislende vandfald - måske kan du endda høre natabernes kalden i det fjerne?

Regnskoven holder Tropecamp:

• 19. – 20. oktober 2018 kl. 16-08
• 20. – 21. oktober 2018 kl. 16-08

Se mere på www.regnskoven.dk

Flere gode ideer til efterårsferien - musik, teater, sport og meget andet - hent listen fra Randers Eventsekretariat her 

7 aktiviteter for børn: 

BørneKultur Ugen byder på et overflødighedshorn af aktiviteter for børn i hele efterårsferien. Vi har kigget på programmet og lavet en liste med syv oplevelser, som vi har optur over. Nogle er kun for børn. Nogle kan voksne også være med til. Og så er det hele gratis.

Åbning af BørneKultur Ugen

Programmet byder både på hiphop til børn og ballet, hvor danserne er børn og unge. Hiphoppen står Anna Spejlæg og Johnny Ligeglad for, og de fortæller sjove historier om at fyre den af og gøre det, man har lyst til. De taler, rapper og synger med børnene - ikke bare til dem.

Åbningsaftenens balletforestilling står dansere fra Randers Balletskole for. De optræder med scener fra ALICE IN WONDERLAND – en ballet inspireret af Lewis Caroll berømte bog om Alices møde med den gale hattemager, den røde dronning og alle de andre forunderlige figurer.

Tid: Lørdag d. 13.10. kl. 13.00. Sted: Værket,Mariagervej 6, på Foyerscenen. Tilmelding: Ingen og det er gratis. Arrangør: BørneKulturugen og Værket.

Find hele programmet for Børnekultur Ugen

Readathon – Non-stop læsning i 24 timer

Bibliotekets svar på ekstremsport hedder Readathon. Her kan dit barn hygge med en god bog eller måske endda flere. For Readathon går ud på at læse i 24 timer i træk – selvfølgelig med pauser som byder på spisning og forskellige happenings.

Alder: 13-20 år Tid: Tirsdag d. 16. oktober kl. 12 til onsdag d. 17. oktober kl. 13 Sted: Salen og biblioteket, Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, 8900 Randers C

Tilmelding: www.randersbib.dk

Arrangør: RandersBørnebibliotek. 

Eftersårsferie på Randers Naturcenter

Randers Naturcenters tilbud lægger op til, at du tager dit barn eller barnebarn med udenfor. I kan låne kikkerter og tage på fugletur. Eller låne et sæt fiskenet og fange smådyr i vandet. Sammen kan I også opleve naturcenterets dyr. Der er nemlig rundvisning med fokus på dyrene hver dag kl. 11.

Alder: Børn og deres familier Tid: Fra mandag d. 15 oktober til torsdag d. 18 oktober – alle dage kl. 10.00-14.00 Sted: Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, Randers NV Tilmelding: Ingen Andet: Der tændes op i bålet, så medbring gerne noget I kan grille eller køb et pandekage-kit på Naturcenteret for 50 kr.

Arrangør: Randers Naturcenter.

En tur til ”Væk” - landet hvor affaldet forsvinder hen

Hvor bliver affaldet af, når skraldemanden har tømt skraldespanden? Og hvordan tryller vi dine tomme sodavandsdåser og leverpostejsbakker om til pengesedler? Det er nogle af de spørgsmål, som du kan få svar på sammen med de små poder, når Affaldskolen viser rundt på Randers Affaldsterminal. Og der vil være masser af maskiner og store køretøjer at kigge på.

Bagefter åbner Affaldsskolens værksted, hvor du og dit barn sammen kan splitte en mobiltelefon ad. I kan også prøve kræfter med at lave en pung ud af mælkekartoner eller jeres egen halloween-flagermus.

Alder: Fra 5 år.

Tid: Mandag d. 15.10 og tirsdag d. 16.10. Kl. 10-12 med efterfølgende åbent værksted fra 12-13 samt kl. 13-15 med efterfølgende åbent værksted fra 15-16. 

Sted: Randers Affaldsterminal, Romalt Boulevard 64, 8960 Randers SØ.(Bemærk, at det er Randers Affaldsterminalog ikke Randers Genbrugspladspå Ørneborgvej!). Mødested er på i Skolestuen.

Tilmelding: Bindendetilmelding efter først tilmølle princippet skal ske på www.affaldsskole.randers.dk. Klik på ”Tilmelding til En tur til”Væk”.

Andet: Der er en del tungtrafik på Randers Affaldsterminal. Derfor skal alle bære en af de udleveredetrafikveste og følges medgruppen. Børn skal følgesmed en voksen. Det meste af turen foregår udendørs– klæd jer på efter vejret. Du skal gå og stå en del, så turen er ikke velegnet forgangbesværede.Arrangør: Affaldsskolen på Randers Affaldsterminal

Håndværker for en dag

Dit barn kan prøve at være frisør, smed og bogtrykker. Eller sivfletter, maler og murer. Håndværksmuseets frivillige hjælper dit barn med at prøve kræfter med de mange forskellige håndværksfag.

Alder: 6-15 år. Smedningfra 8 år. Tid: Tirsdag d. 16.10. og torsdag 18.10.– beggedage kl. 12.00-16.00.

Sted: Håndværksmuseet, Lille Rosengård 16, 8900 Randers C (5 minutterfra busterminalen).

Tilmelding: Ingen. Andet: Medbring en bærepose til alle de ting, som dit barn for kreeret.

Arrangør: Museum Østjylland, Håndværksmuseet

Musik til de mindste – Mød Popsi og Guitar-Krelle

Har du helt små børn, så tjek Popsi og Guitar-Krelle ud. De hitter på Youtube med børnesange tilsat fagter og musikmotorik. De har haft 12 millioner views på Youtube, siden de startede med at lave videoer, så du kender dem måske allerede i forvejen. Nu kan du og dit barn opleve dem live på Randers Børnebiliotek.

Alder: 1-5 år. Tid: Torsdag d. 18.10.kl. 11.00-11.45. Sted: Salen, Randers Børnebibliotek, Stemannsgade 2, 8900 Randers C. Tilmelding: www.randersbib.dk. Arrangør: Randers Børnebibliotek.

Ukulele-workshop + koncert med JeppAnna fra MGP

Duoen JeppAnna spillede på hver deres ukulele, da de var med i MGP 2017. Nu tager de deres bedste tips og tricks med til Randers, så dit barn kan blive endnu bedre til at spille på det firstrengede instrument. Workshoppen kræver dog, at dit barn selv har en ukulele med, som kan bruges til workshoppen. Når fingrene er ømme, og forhåbentligt talentet lidt større, så tager JeppAnna selv ukulelen i hånden og giver en lille koncert, hvor de spiller deres nye sang ”Alene hjemme”.

Alder: 8-14 år. Tid: Lørdag d. 20. oktober kl. 11:30-13:00
Sted: Salen og biblioteket, Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, 8900 Randers C

Tilmelding: www.randersbib.dk Arrangør: Randers Børnebibliotek.