Pressekontakt

Kontakt os, hvis du har spørgsmål om ”Randers – en by i galaksen”. Vi kan blandt andet hjælpe med kontakt til relevante kilder og pressefotos om ”en by i galaksen”.

Presse og medier kan få yderligere oplysninger om ”Randers – en by i galaksen” ved at kontakte:

Karen Balling Radmer
Randers Kommune Kommunikation
Tlf.: 5156 2531
E-mail: kbr@randers.dk 

Kenneth Lemvig Sørensen
Randers Kommune Kommunikation
Tlf.: 4012 5708
E-mail: kls@randers.dk

Pressefoto: 

Jacob Krogsøe, der er bibliotekar på Randers Bibliotek, og Benny Ray, der er manden bag Danmarks største sci-fi-messe gør klar til "Randers - en by i galaksen 2018".

Festivalen tager afsæt i Star Wars-universet og sætter fokus på natur, oplevelser, læring, undervisning, kultur og formidling til hele familien. Randers Bibliotek laver her i ugerne op til festivalen et skoleprojekt, hvor Star Wars bliver brugt som en platform til at fremme læselysten hos eleverne i folkeskolen. Elevernes produktioner kan ses på biblioteket i løbet af festivalen. Elever fra Nørrevangsskolen i Randers har allerede brugt det berømte univers i undervisning, da de i februar 2018 opførte en Star Wars-musical. Den havde eleverne selv produceret helt fra bunden ved at skrive manuskript og bygge kulisser m.v.

En lang række både offentlige og private aktører deltager i festivalen, som med lynets hast har udviklet sig på tværs af fagligheder, kommune og ildsjæle. Målet er, at festivalen skal blive større år for år.

”Star Wars er et unikt kulturprodukt. Det er fortællingen om at gå fra at være barn til voksen, om kampen mellem det gode og det onde. Og her i Randers bliver det også indgangen til bøgernes verden, til læsningen, til viden, til uddannelse. Det må gerne være sjovt at lære,” siger Jacob Krogsøe, der er bibliotekar på Randers Bibliotek.

Ideen til ”Randers – en by i galaksen” blev skubbet godt på vej af den årlige messe Sci-Fi-Con, som ildsjælen Benny Ray har arrangeret i Randers siden 2014. Messen er gennem årene blevet Danmarks største og eneste årligt tilbagevendende Sci-fi-messe.

”Det fantastiske ved Star Wars er, at universet appellerer til alle aldre. Bedsteforældrene og forældrene kan huske de første film. Nu er børn og børnebørnene også blevet optaget af det”, fortæller Benny Ray.

Randers Bibliotek åbner sin nye Star Wars samling i forbindelse med festivalen. Det sker fredag den 13 april i selskab med forfatter og Sci-Fi-ekspert Jakob Stegelmann. Samlingen kommer til at bestå af bøger, film og effekter som alle bliver præsenteret i helt nye rammer, en ny og unik biblioteksudstilling. Derudover kan man opleve ægte Star Wars-sværdkamp, lave smykker, bygge lyssværd, optage film, skrive fan-litteratur og meget mere.