Julekrybber fra hele verden i årets juleudstilling

Årets juleudstilling 2018 Et barn er født i Betlehem den 17. november – 30. december 2018 på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers

Scenen er sat i det orientalske Betlehem, når Museum Østjylland åbner årets stemningsfulde juleudstilling Et barn er født i Betlehem. Store og små, spraglede og klassiske julekrybber fylder udstillingsrummet fra midten af november og året ud. Kig indenfor på museet, og oplev julekrybber i alverdens udgaver med den hellige familie, stald, dyr og vismænd som det magiske omdrejningspunkt.

Der er garanti for julestemning, når museet inviterer til den festlige åbning af udstillingen med stjernedrys, præstetale, sang og lidt godt til maven.

Der er mange måder at holde jul på. Mange fejrer den store aften i det julepyntede hjem med sprød and og gaver, andre tager julefesten under armen og holder jul med gode venner et andet sted på kloden. Et fælles udgangspunkt for alle julefejringer er dog fødslen af et helt særligt barn.  

Julekrybber

En julekrybbe er en tableauopstilling, der med figurer viser den stald eller hule i Betlehem, hvor Jesus ifølge juleevangeliet blev født. Opstillingen laves ofte med små figurer, men den kan også bestå af figurer i menneskestørrelse, af et maleri eller af brugskunst.

Julekrybberne i udstillingen kommer fra hele verden, så der er noget for både den gode og mindre gode jule-smag. Gennem mange årtier er julekrybber blevet fortolket og udviklet på, så de i dag kan præsenteres i alle former, størrelser, farver og kvaliteter.

Stjerner og åben stald

I udstillingen med krybber fra Israel, Indien, Danmark, Tyskland og Polen leges med fortællingen fra juleevangeliet, og store og små opfordres til at lege med: Den lille arabiske basar er åben, og stjernen skal kastes op på Betlehems himmel. Og så er der ”åben stald” med chancen for at klæde sig ud og tage årets sødeste eller sjoveste julebillede.

Se mere på: www.museumoj.dk