Mennesket Under Hatten

GAIA Museum præsenterer årets efterårsudstilling frem til den 10. november.

Med efterårsudstillingen ”Mennesket Under Hatten” præsenterer GAIA Museum Akademiets kunstnere i en spændende ramme, der omfatter fotokunst, maleri, tegning og skulptur. Kunstnerne arbejder til dagligt på GAIA Akademi, som er atelier og kunstskole for omkring 20 mennesker med særlige behov og også særlige evner.

Værkerne er skabt gennem det seneste år. Der er både individuelle værker og værker, der er blevet til gennem forskellige former for samarbejde. Et eksempel på et fælles projekt er fotokunstværkerne, som er blevet til i et samarbejde mellem GAIA Museums FotoGrafik-linje og GAIA Akademis kunstnere.

Udgangspunktet for det fælles fotoprojekt er mennesket og de roller, vi alle spiller. Projektet leger med udtrykket, og det at ændre sit personlige udtryk. Hatten er et enkelt, men stærkt virkemiddel, som kunstnerne har brugt til at understrege, udtrykke og ændre oplevelsen af mennesket. Først valgte kunstnerne en hat. Derefter var der en fotoseance, hvor kunstnerne var fotomodeller. Her spillede GAIA Museums FotoGrafik-linje og deres underviser Ivan Sand en væsentlig rolle, for det at åbne sig foran et kamera, er ikke altid så nemt, som det ser ud. Til sidst har hver kunstner arbejdet videre med sit eget portræt og med forskellige materialer, for at udforske og forstærke det personlige udtryk. Udstillingen inviterer gæsterne til at gå på opdagelse i de enkelte værker og møde ’Mennesket under hatten’.

”Det er andet år i træk vi præsenterer en udstilling med kunstnerne fra GAIA Akademi. Vi håber, at kunne skabe en god, fast tradition med Akademiets Efterårsudstilling hvert år til september her på GAIA Museum. Erfaringerne fra sidste år viste, at der var meget stor interesse for at se kunstværkerne og møde de fantastiske kunstnere ansigt til ansigt”, siger leder af GAIA Museum, Anna Noe Bovin.

Der er gratis adgang både til særudstillingen og den faste samling på GAIA Museum. Akademiets Efterårsudstilling vises i perioden fra lørdag den 1. september til og med lørdag den 10. november 2018.

Der er fernisering lørdag den 1. september kl. 13, hvor der er mulighed for at møde kunstnerne. Alle er velkomne. Kunstunderviser Bethina Meineche og GAIAs leder Anna Noe Bovin fortæller om udstillingen og værkerne sammen med kunstnerne selv.

I anledning af ferniseringen kan man bestille GAIAs lækre ferniseringsbrunch til 129 pr. person i Café GAIA Papaya. Den serveres lørdag den 1. september fra kl. 10.30-12.30. Husk at reservere bord (tlf. 89 15 83 37 eller gaia@randers.dk).

GAIA Museum er et specialmuseum for den originale kunstart, der hedder Art Brut, Raw Art eller Outsider Art. GAIA Museum har en kunstsamling, der rummer mere end 400 værker af danske og internationalt anerkendte outsiderkunstnere. Herudover er GAIA Museum en kulturvirksomhed drevet i et samarbejde mellem ordinært ansat personale og mennesker med særlige behov. Kunstskolen GAIA Akademi er tilknyttet GAIA Museum. Akademiet tilbyder også Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU).