Den officielle Blues Award overrækkes i Randers

Efter sidste års succes har DMA Blues Award fået fast base på Turbinen i Randers. Her bliver showet en del af den årlige festuge – Randers Ugen. Det sker onsdag den 15. august.

DMA Blues Award show arrangeres af ROSA – Dansk Rock Samråd og JazzDanmark.

Gunnar K. Madsen, daglig leder hos ROSA, fortæller, at ideen med showet er at skabe en tribute til en vigtig musikalsk grundform.

”Med DMA Blues Award show vil vi derfor også lave et show, hvor det ikke alene handler om at overrække priser. Det handler meget mere om glæden og respekten omkring musikken. Derfor bliver DMA Blues Award show også bygget op som en koncert,” fortæller han.

Læs mere om Danish Music Awards – Blues 2018. Se hvordan du kan købe billet

Randers bliver fremover hjemby for showet, blandt andet fordi byen og området har gode bluestraditioner.

”Her er både et godt publikum og et fagligt musikmiljø for genren. Bluesmusikken er blevet dyrket gennem flere år på lokale spillesteder som for eksempel Tante Olga og Von Hatten,” siger Gunnar K. Madsen. 

Samtidig har det en betydning, at det moderniserede Turbinen har fået status som regionalt spillested.

”Det er en god ramme for et sådant award show.”

Med valget af Turbinen har ROSA mulighed for at placere DMA Blues Award show midt i en af Danmarks største festuger: Randers Ugen.

Aftenens live-optrædende er:

Uffe Steen – guitarlegenden vandt sidste år en DMA Blues for sine fremragende live-koncerter, og den rutinerede blues- og jazzmusiker er kendt for sit karakteristiske guitarspil gennem mange år.

Svante Sjöblom – den svenske bluesveteran indtager også Turbinens scene ved prisfesten, og publikum kan se frem til en erfaren bluesmand med flere anerkendelser og priser i bagagen.

Herudover vil et tredje live-navn blive annonceret senere,

Aftenens konferencier er den danske guitarist, sanger og sangskriver M.C. Hansen, der sidste år vandt ”Årets Sangskriver” ved Danish Music Award.