VM Schæfer 2022

115 hunde fra 31 forskellige nationer er klar til at dyste til verdensmesterskabet i Randers sammen med deres hundeførere. Det bliver benhård konkurrence, når de mange schæferhunde indtager Cepheus Park Randers i dagene 28. september - 2. oktober 2022. Velkommen til WUSV 2022.

Danmark har udtaget seks deltagere til årets verdensmesterskab, der skal dyste mod nationer som eksempelvis Belgien, Canada, Finland, Holland, Japan, Sydafrika, Sydkorea og USA. Hundene skal dyste i tre discipliner; Lydighed, forsvarsarbejde og spor.

I alle discipliner er det helt centralt at samarbejdet mellem hunden og hundeføreren fungerer godt. Hunden bliver bedømt på, hvor godt den adlyder sin hundefører. Undervejs vil hunden få forskellige instrukser af sin hundefører, som den skal udføre. Hunden skal blandt andet finde en person, kaldet en figurant, som er gemt bag en skærm. Når den har fundet figuranten, skal den gø på et bestemt antal sekunder.  

Derefter skal figuranten løbe væk, hvilket hunden skal stoppe ved at tage greb i et specialsyet ærme, som figuranten har på. Hunden skal herefter slippe på kommando og følge forskellige lydighedskommandoer, mens den hele tiden skal være klar til at fange figuranten, når denne løber igen. Hundene og deres hundefører kan maksimalt få 100 point i hver disciplin - og dermed maksimalt 300 point i alt.

Køb billet ved indgangen
Lydighed og forsvarsarbejde foregår på Cepheus Park Randers (Viborgvej 92), mens spordisciplinen foregår i det åbne land uden for stadion. Der er adgang for publikum på Cepheus Park, hvor der kan købes billet ved indgangen.

En heldagsbillet koster 110 kroner

Derudover kan der købes 3-dages billet til 300 kroner og 5-dages billet for 450 kroner 

Der er konkurrence hver dag mellem kl. 9 og 18. Søndag er der finaler, og den officielle afslutning sker omkring kl. 16.

VM-skue og Nosework
Hovedarrangøren er Schæferhundeklubben for Danmark, der i anledningen af mesterskabet også afholder et VM-skue og et arrangement i disciplinen Nosework på Cepheus Park Randers.

Skuet er en udstilling af Schæfere, der kan opleves på boldbanerne lige uden for stadion, lørdag den 1. oktober kl. 9 - 15.

Nosework er en hundesport, hvor hunden får lov at bruge sin lugtesans til at søge efter dufte i forskellige miljøer. Det giver hunden både mental og fysisk stimulering og er en sjov aktivering for både hund og fører. Nosework foregår ligeledes den 1. oktober på Cepheus Park. Prøv eventuelt Nosework med din egen hund.  

Det er tilladt for publikum til VM i Schæfer selv at have deres egen hund med på tribunerne.

Kort over området

Parkering og Transport 

Kommer du sydfra skal du tage frakørsel 40. Sving til højre ad Viborgvej ca. 1,5 km, hvorefter Cepheus Park Randers (Viborgvej 92, 8920 Randers NV) dukker op til din venstre hånd. Kommer du fra nord benytter du ligeledes frakørsel 40. Sving til venstre ad Viborgvej og fortsæt ca. 1,5 km. Kommer du fra centrum af Randers (Randersbro) skal du fortsætte ligeud ad Havnegade indtil denne bliver til Tørvebryggen. Fortsæt lige ud indtil Tørvebryggen bliver til Jernbanegade og Jernbanegade bliver til Viborgvej. Stadion ligger på højre side af Viborgvej – på den anden side af Arena Randers.

Der er 700 P-pladser i nærheden af stadion.

De nærmeste parkeringspladser findes ved Arena Randers og på parkeringspladsen ved stadion med indkørsel ad Viborgvej.