Kalender

Dato

Kategori


Søg i kategori

Viser 329 events i Randers Kommune mellem 19. mar. og 17. apr. 2024

19. Mar Dansegulv

Motionsdans

Tirsdag den 19. marts 2024, 13:30 - 1630.
Pris: Entré: 70. kr
Folkedansens Hus, Havrevej 4, Randers NV
Danseklubben af 09 for pensionister og ældre, her er levende musik og kaffepause Vi danser hver tirsdag 1330 - 1630 (se kalender i huset) Danseklubben af 09..
Vis kort
19. Mar Billedkunst

Tirsdags kunst

Tirsdag den 19. marts 2024, 17:00 - 19:00.
Pris: Fri entré
Gallerí Ottosdóttir, Vester Boulevard 14, Randers NV
Åbent hver tirsdag 17.00 - 19.00 og efter aftale..
Vis kort
19. Mar Andet/Ukendt

Trine Gadeberg med duo - kirkekoncert

Tirsdag den 19. marts 2024, 19:00 - 20.15.
Pris: Entré: 250 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Sankt Andreas Kirke, Hadsundvej 81, Randers NØ
Vi kender hende som Kviknissen Pyt, Pelle på 5 år og talrige revyer og tv-optrædener. Men Trine Gadeberg har en særlig forkærlighed for at afholde stemningsfulde kirkekoncerter, hvor hun i mange år har givet publikum store musikalske oplevelser..

Med musikalsk akkompagnement af duo leverer Trine Gadeberg en kirkekoncert med enorm spændvidde i både repertoire og musikalske arrangementer. Det ene øjeblik bevæger Trine publikum med stor stemme og inderlige fortolkninger af årstidens sange, Leonard Cohens Halleluja, Amazing Graze, hits fra musicals, pop-ballader for det næste øjeblik at få publikum til at knække sammen af grin over sjove betragtninger og anekdoter.

Dørene åbnes kl. 18, så der er tid til at nyde et glas vin inden koncerten.

Overskuddet fra koncerten går til Det Sociale Netværk Headspace, der hjælper unge med udfordringer relateret til deres mentale sundhed
Vis kort
19. Mar Foredrag

Kig arkæologien i kortene

Tirsdag den 19. marts 2024, 19:00 - 21:00.
Pris: Entré: 50 kr Gratis for medlemmer af Museumsklubben
Hjemmeside: Se hjemmeside
Museum Østjylland - Kulturhuset, Stemannsgade 2, Randers C
Hør et spændende foredrag om, hvordan arkæologerne i dag får uvurderlig viden om fortidens landskaber. Kilden til den viden er flere hundrede års kort!.

Selvom de vidtstrakte marker med bakkestrøg, skove og ådale kan virke uforanderlige, når man færdes i dem i dag, har landskabet især de sidste par århundreder gennemgået en enorm forandring.

Udover byerne er vokset langt ud over deres oprindelige udstrækning, har omfattende dræning og større ensretning af dyrkningssystemet ændret landets topografi, oftest for altid. For arkæologien er det mere relevant, hvordan landskabet så ud før de største af disse forandringer.

Heldigvis findes der meget præcise optegnelser af, hvordan landet så ud for flere hundrede år siden. Denne aften vil handle om de forskellige kortarbejder, og hvordan arkæologerne bruger dem i den arkæologiske sagsbehandling og forskning.

Du kommer i aftenens foredrag også til at høre om, hvordan der så ud for 200 år siden netop der, hvor du bor eller voksende op.

Der serveres kaffe og kage til foredraget
Vis kort
19. Mar Dansegulv

Dans for efterlønnere og pensionister

Tirsdag den 19. marts 2024, 19:00-22:00.
Pris: Entré: 40 kr
Randers Fritidscenter, Vestergade 15, Randers C
Hyggeligt, socialt samvær og dans for efterlønnere og pensionister til levende musik. Medbring selv kaffe, kop og kage. Øl og vand kan købes..
Vis kort
19. Mar Andet

Strik og lyt

Tirsdag den 19. marts 2024, kl. 10.
Randers Bibliotek, Hovedbiblioteket, Stemannsgade 2, Randers C
Vi læser højt af en god bog, mens du strikker eller hygger dig med dit håndarbejde..

Biblioteket indbyder til "Strik og Lyt", hvor en formidler præsenterer og læser højt af forskellige tekster fra gang til gang. Det kan være noveller, digte, musikstykker eller et uddrag af en roman. Alt imens sidder du i ro og mag og nørkler med dit håndarbejde i hyggeligt fællesskab med andre.

Alle er velkomne, og du må også gerne bare lytte med, hvis du ikke har interesse for håndarbejde.

Der er både kaffe og te på kanden, og du må gerne medbringe din egen kop.

Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding. Bare mød op i Den Blå Boks på Hovedbiblioteket.

Vi mødes kl. 10-12 den anden sidste tirsdag i januar til april 2024, og datoerne er 23. januar, 20. februar, 19. marts og 23. april.

Har du spørgsmål til arrangementet kan du kontakte Lone Fogh
Vis kort
19. Mar Andet

Randers Biblioteks Mandeklub forår 2024

Tirsdag den 19. marts 2024, kl. 10-12.
Pris: Fri entré
Randers Bibliotek, Hovedbiblioteket, Stemannsgade 2, Randers C
Tilmeld dig bibliotekets Mandeklub nu!.

Stedet, hvor vi mænd mødes til en uformel snak, hører spændende foredrag fra "Dagens Mand", drikker en kop kaffe og synger et par sange.
De otte tirsdage er 23. januar, 6. februar, 12. marts, 19. marts, 2. april, 16. april, 30. april og 14. maj

Der er et begrænset antal pladser, så vent ikke for længe.

OBS: Du skal kun tilmelde dig første gang, så er du automatisk tilmeldt forårets otte gange

Kun for mænd!

Forårets program ser sådan ud:

23.1 Michael Gonzalez, Turbinen, Værket

Michael Gonzalez er musikansvarlig på Randers-spillestedet Turbinen, hvor han blandt andet lægger det musikalske program for de musikalske oplevelse, publikum kan opleve. Ud over at skaffe musik til Randers' kvalitetsbevidste koncertpublikum, har han i mere end 16 år arbejdet som musikjournalist og -anmelder. Han har interviewet kunstnere fra Sting og Robbie Williams til Taylor Swift. Herudover har han skrevet den officielle biografi om The Savage Rose i samarbejde med Annisette, og sidste år udkom hans anden bog, der går i dybden med Anne Linnets første album om Marquis de Sade.

Michael fortæller:
"Dagens emne er kærligheden til musikken, og jeg vil fortælle om, hvordan min egen vej ind i arbejdet med musik har været. Hvordan det har været at skrive om og med nogle af de helt store kvindelige skikkelser i dansk musik og om hvordan det er at arbejde på Turbinen. Og så tager jeg hjertens gerne imod spørgsmål fra publikum og besvarer dem på bedste vis. Man er også velkommen til at byde ind med forslag og ønsker til Turbinens program."

6.2 David Riddell, Randers Kammerorkester

David Riddell er født i Elgin i Skotland. Han har studeret musik i St. Andres, Edinburgh, og i London. I dag er han kunstnerisk leder af Aarhus Sommeropera og musikchef for Randers Kammerorkester. Han vil fortælle om sin vej hertil fra det skotske, og derefter vil han fortælle lidt om Skotlands bjerge og hans erfaring som "Munro bagger".

12.3 Jens Hansen, Et liv med fart og flæsk

Formel 1-kommentator og pressechef i Danish Crown, Jens Hansen fortæller om sin karriere og en hverdag med to jobs, hvor det ene er i orkanens øje for journalisternes spørgsmål hos Danish Crown i Randers sydlige udkant og det andet er i kommentatorboksen hos Viaplay og TV3+ til alle sæsonens 24 F1-løb. Der vil også blive lejlighed til at stille spørgsmål.

19.3 Christian Koudahl Bach, Operaen i Randers

Bagmanden bag den succesfyldte "Operaen i Randers" vil fortælle om baggrunden, intensionerne og den mulige fremtid.

2.4 Bent Martinsen, tidl præst i Sct. Mortens Kirke

Denne dag drejer det sig om Sct Mortens Kirke - kunsten og historien.
Bygningen, dens inventar og kunstsamling fortæller kirkens historie. Bent Martinsen vil forbinde det lokale med den nationale og internationale kirke, dens kultur og kunsthistorie.

16.4 Jesper Bækgaard, Museum Østjylland

Museum Østjyllands chef Jesper Bækgaard har opkaldt sit arbejdsværelse efter forfatteren C.S. Lewis, som især er kendt for sine eventyrlige fortællinger om landet Narnia. Narnia-bøgerne var, sammen med C.S. Lewis' gode ven J.R.R. Tolkiens bøger om Midgaard, nogle af de første bøger i fantasygenren. C.S. Lewis har dog skrevet i stort set alle genrer, og beskæftiger sig især med etiske og religiøse spørgsmål. Jesper Bækgaard vil fortælle om C.S. Lewis liv og forfatterskab og vil særligt dykke ned i hvad C.S. Lewis skriver om venskaber og kærlighed.

30.4 TBA

14.5 Jakob Tøtrup Kjærsgaard, frivilligkoordinator, Randers

Kom til spændende foredrag med historiker Jakob Tøtrup Kjærsgaard, som har arbejdet på Utah Beach Museum. Hvis man står ved Normandiets kyst i dag, er det ikke svært at forestille sig, at synet af de tusinde og atter tusinde skibe, der i morgentågen den 6. juni 1944 mødte de tyske soldater, må have været skræmmende. Omkring 800 danske krigssejlere og ca. 50 danskere i andre allierede værn deltog.

Hjemkomst og eftervirkninger af krigen tog hårdt på flertallet af krigsdeltagerne og specielt krigssejlere, og i mange år efter krigen led de danske sømænd et politisk svigt af nærmest historiske dimensioner. På 70-årsdagen for D-dag i 2014 var Danmark for første gang officielt repræsenteret ved mindehøjtideligheden i Normandiet, og dermed blev der skrevet et nyt kapitel i historien om Danmark under Anden Verdenskrig.

Dannebrog vajer nu sammen med flagene fra de øvrige allierede nationer, og det kan vi takke de danske krigssejlere for. Ved 80året for D-dag i 2024 vil et nyt mindesmærke, som hylder de danskere der deltog i invasionen, blive afsløret.

Kom og hør historien om denne del af anden verdenskrig ved Jakob Tøtrup Kjærsgaard - som bor i Randers.

Venlig hilsen

Henrik G, Peter E og Erik L
Vis kort
19. Mar Foredrag

Kristrup Højskoleforening

Tirsdag den 19. marts 2024, kl. 10.30-14.
Kristrup Kirke, Kristrupvej 129, Randers SØ
Ali-bali, ali-bali, bi - Et muntert genhør med folkemusikken fra 60'erne og 70'erne ved lærer, spillemand, komponist og foredragsholder Peter-Spillemand-Thomsen Folkemusikken strømmede til os fra Amerika, og vi lærte navne som Martin Luther King, Pete..

Seeger, Bob Dylan, Tom Paxton, Joan Baez, Buffy Sainte-Marie og andre at kende. - Folk som evnede at sætte ord og melodi til folkets længsel efter fred, frihed og social retfærdighed. I Danmark skyllede nye navne også op på den musikalske kyst, hvoraf flere har sat et kraftigt præg på dansk folkemusik i mere end et halvt århundrede. Navne som Poul Dissing, Benny Andersen, Per Dich, Cæsar, Trille, Benny Holst, Arne Würgler, Erik Grip, Lasse og Mathilde, Peter Abrahamsen, Sebastian, Lars Lilholt og ikke mindst Niels Hausgaard. Vi vælger et par håndfulde af de bedste sange og historier fra dengang... Efter arrangementet er der generalforsamling, der afsluttes med en frokost for dem, der har lyst. Frokosten er for egen regning (forudbestilles)
Vis kort
19. Mar Foredrag

Tirsdagscafe

Tirsdag den 19. marts 2024, kl. 14.30-16.
Sct. Peders Kirke, Fabersvej 43, Randers C
Tirsdagscafé i Sct. Peders Hus. Ole Juul, forfatter, foredragsholder og tidligere sognepræst i Ødum-Hadbjerg pastorat, kommer og holder foredraget/causeriet, Fortællinger fra et præsteliv på landet: "I eftertanken er det livsbekræftende at reflektere..

Over de mange stunder, jeg fik sammen med mine sognebørn, som jeg fik lov til at følge i deres glæder og sorger. Mødet med nybagte forældre, vordende konfirmander, forelskede brudepar, borgere og bønder og gamle, som delte ud af deres visdom, er blevet til gode fortællinger, som jeg gerne vil dele med andre". Caféen er uden tilmelding. Der serveres kaffe og kage. Pris 25 kr. pr. gang
Vis kort
19. Mar Andet

Åben StrikkeCafé på dit bibliotek!

Tirsdag den 19. marts 2024, kl. 14.30-16.30.
Pris: Fri entré
Dronningborg Bibliotek, Udbyhøjvej 81, Randers NØ
Kom til StrikkeCafé på tirsdage i lige uger..

Tag strikketøjet eller hækletøjet samt dine gode mønstre og ideer med til Dronningborg Bibliotek. Der bliver mulighed for en god snak om modeller, mønstre, garner og strikketeknikker, mens pindene gløder, og trøjerne vokser.
Vi er klar med kaffe og te.
Del viden om og få inspiration til efterårets håndarbejde!

Tirsdage i lige uger

På gensyn

Har du spørgsmål kan du kontakte Sonja Vestergaard
Vis kort