Festivalen har de seneste år trukket tusindvis af besøgende til Randers og skabt liv og stemning i byen med en kombination af gastronomiske oplevelser og hyggelige byliv.
"Vi har gjort det til en tradition at komme til Randers og glæder os utrolig meget til at vise, hvad vi har arbejdet på siden sidste år," siger Kristian Andersen, direktør i Mad & Kultur. "Vi har videreudviklet festivalens atmosfære, skabt et endnu stærkere program og kan præsentere mere end 80 procent nye madkoncepter. Derudover skaber vores samarbejde med Randers City en solid forbindelse mellem festivalpladsen og byens handelsliv, hvilket sikrer en oplevelse, der omfavner hele midtbyen."
Kulinariske oplevelser fra hele verden
Festivalen inviterer gæsterne på en gastronomisk rejse med mere end 60 forskellige retter. Besøgende kan blandt andet nyde prisvindende indisk butter chicken, saftige bao buns, sydamerikanske tacos og autentiske afrikanske retter. For dem med en sød tand frister festivalen også med sprøde churros, fluffy pancakes og bubble waffles.
Festivalen styrker bylivet i Randers
Festivalen forvandler Jens Otto Krags Plads til et livligt samlingspunkt, hvor både borgere og gæster kan nyde madoplevelser, fællesskab og en summende stemning. Særligt fredag aften, hvor festivalen kombineres med Open By Night, skaber det en unik dynamik i byen. Kombinationen af gastronomi, handel og byliv giver en fantastisk energi, der kommer hele lokalsamfundet til gode. Vi glæder os til endnu en succesfuld streetfood-festival i Randers!" siger Sille Fogh, citychef i Randers City.
Festivalen støtter lokalsamfundet – og vil have flere med
"Vi ønsker ikke kun at skabe gode oplevelser, men også at give tilbage til det lokale foreningsliv. Derfor samarbejder vi med lokale foreninger, som hjælper til på festivalen, og det betyder, at vi hvert år kan donere mere end 100.000 kr. til deres klubkasser hvert år," fortæller Kristian Andersen.
Mad & Kultur ønsker at styrke den lokale forankring endnu mere og inviterer flere lokale aktører til at deltage i festivalen:
"Vi har allerede et godt samarbejde med mange lokale, men vi vil have endnu flere med, så byen denne weekend kan vise sig fra sin allerbedste side. Med over 15.000 besøgende er festivalen en oplagt platform for lokale fødevareproducenter, restauranter og andre aktører, der ønsker at være en del af en begivenhed, der samler byen og skaber fællesskab. Det kunne for eksempel ske ved at deltage med smagsprøver, workshops eller andre aktiviteter, der bringer gæsterne tættere på de fantastiske fødevarer og specialiteter, der findes i området," siger Kristian Andersen.
Praktisk information:
Gratis adgang alle dage
Dato: 28.-31. maj 2025
Sted: Jens Otto Krags Plads, Randers
Åbningstider:
Onsdag: kl. 15.00-21.00
Torsdag: kl. 15.00-21.00
Fredag: kl. 11.00-21.00
Lørdag: kl. 11.00-21.00