Gør dig klar til smagsoplevelser fra alle verdenshjørner. Det bliver en kulinarisk rejse, når en lang række madboder indtager Jens Otto Krags Plads i dagene 30. maj til 2. juni. Som sommerens varme strømmer ind, er det tid til at indlede fire dages fest i Randers, hvor gadekøkkener og kulinariske oplevelser forenes i en uimodståelig symfoni. Randers Streetfood Festival bliver et sandt orgie af smagsoplevelser – fra lokale delikatesser til eksotiske retter.
Musik og mange aktiviteter
Fredag aften, kl. 21-23.30, er der gratis koncert med Zididada og Back to Back. Lørdag, Kl. 21-22.15, kommer Rasmus Nøhr og spiller sine velkendte hits. Derudover er der masser af underholdning til børnefamilierne. Der vil være tryllekunstnere, gøglershow, ildshow, cirkuslegeplads og meget andet alle fire dage.
Festivalen forventer 20.000 spisende gæster på Jens Otto Kraghs Plads i dagene 30. maj-2. juni. Her vil pladsen blive bygget op som en oase med øer af borde og bænke. Pladsen bliver omkranset af oliventræer og tipitelte med lokale producenter og stadeholdere. Gæsterne kan sætte tænderne i alt fra hjemmelavede kinesiske forårsruller fra en opskrift, der er gået i arv i generationer, til spyd stegt over åben ild, falafler og fritter.
Et stærkt samarbejde med lokale aktører
Sidste år besøgte 18.000 gæster Randers Streetfood Festival og fik ved samme lejlighed en mulighed for at opleve byens skønne og hyggelige gader med de mange flotte bygninger fra middelalderen. Når Randers Streetfood Festival afholdes igen i år, er det ikke kun til glæde for gæster med hang til gademad, livemusik og aktiviteter for store og små. Det gavner også foreningslivet. Forældre i Randers Gymnastik Forening rykker for eksempel ind og passer baren, hvilket betyder en check til foreningen på omkring 100.000 kroner.
“Frivillighed er en central del af foreningslivet, og vi er ude til aktiviteter hele året. Det er også i foreningens ånd at støtte op om en folkefest som Randers Streetfood Festival, som skaber liv og aktiviteter i byen. Derfor er vi rigtig mange fra Randers Gymnastik Forening, der stiller op, ” siger Jesper Rasmussen fra foreningen.
Netop det lokale engagement står højt på dagsordenen hos Randers Kommune og Mad & Kultur, der arrangerer festivalen.
“Vi glæder os meget til, at madfestivalen sætter sommeren i gang med fire dages kulinariske oplevelser. Det betyder rigtig meget for det lokale byliv og borgerne, at der i vores midtby hen over hele året sker ekstraordinære begivenheder af forskellig kulturel karakter,” siger Mette Bertelsen, kommunens eventchef.
Mette Bertelsen håber også, at endnu flere lokale restauratører vil deltage i år. En af dem, der var med sidste år, var Fiskebistroen. Deres Fish n’ Chips er også at finde på menuen i år. Ejer Silviu Adrian Comanescu siger: “For os er det en måde at støtte op om det lokale samtidig med, at vi vækster vores forretning og præsenterer det, vi kan. Derfor har jeg opfordret alle lokale restauratører, jeg kender, til at deltage.”
Mad & Kultur er rutinerede iværksættere, som også står klar med råd og vejledning til dem, der vil være en del af festivalen – uanset om de er madiværksættere eller vil bidrage til underholdning og aktiviteter.
“Vi vil skabe en festival sammen med Randers, som styrker byens kultur- og madscene. Derfor er det helt centralt at få engageret så mange lokale som muligt, så ræk endelig ud til Mad & Kultur,” siger Thor Andersen, der er medejer af Mad & Kultur.
Festivalen arrangeres af Mad & Kultur med støtte fra Randers Event i samarbejde med Randers Cityforening.
Åbningstider på pladsen: 30. maj - 2. juni
- Torsdag Kl. 16-21
- Fredag, Kl. 11-23.30 (Madeboderne lukker kl. 21)
- Lørdag, Kl. 11-23.30 (Madeboderne lukker kl. 21)
- Søndag Kl. 11-19
Følg med på festivalens Facebook-begivenhed
Og Facebook-begivenheden for festivalens store gratis koncerter