Sirens

Onsdag d. 30. marts, Hovedbiblioteket, Stemannsgade (med intro)

Instruktør: Rita Baghdadi
Varighed: 78 min.
Sprog: Arabisk og engelsk - engelske undertekster ved ikke-engelsk tale

Handling:
Den egenrådige 23-årige guitarist Lilas Mayassi bor sammen med sin enlige mor og lillebror i udkanten af Beirut. Efter at have for nylig dimitteret fra universitetet underviser Lilas om dagen i musik til børn. Om natten forsøger hun at holde sit thrash metal-band sammen. Og hun forelsker sig hemmeligt i en pige, der bor på den anden side af grænsen i Syrien.

Da revolutionen bliver voldelig, antændes Beirut i flammer. Det komplekse forhold mellem Lilas og Shery begynder at briste, og pludselig står bandet tilbage uden deres leadguitarist. Nu, med fremtiden for sit band, sit land og sine drømme på spil, står Lilas over for en skillevej. Hun skal beslutte, hvilken slags leder hun vil være, ikke kun for sit band, men også som en queer ung kvinde, der vokser op i Libanon, en region i Mellemøsten, der er har en enorm kompleksitet.

Musikformidler på Randers Bibliotek, Mik Stegger, vil sætte stemningen forud for filmen. Her udtaler han følgende om det tema Sirens berører:

”Hvem vil din omverden gerne have, at du skal være? Hvad gør du, når forventningerne ikke kan bringes til at passe sammen med det, du i virkeligheden rummer indeni?  Dilemmaet er helt centralt for rockmusikken, der gennem tiden har været tilflugtssted for tusindvis af unge mennesker og lynafleder for deres opsparede frustrationer. Selv om Chuck Berrys sang om at have "No Particular Place To Go" har tres år på bagen, rammer den lige ned i genrens kerne - og dens kraft.

For rocken har også været motor for, at verden ser anderledes ud i dag, end den gjorde for både 20, 40, 60 og 80 år siden, og det er den faktisk stadig. Det er bare ikke alle steder i verden, at udviklingen er nået lige langt, hvilket Rita Baghdadis film "Sirens" viser os med al tydelighed. Heldigvis viser den også, at rocken stadig tænder håb. Både hos dem, der ikke kan lade være med at spille den og hos dem, der ikke kan lade være med lytte. ”