Life and Other Problems

20.03.24: Historien om giraffen Marius i Københavns Zoo, der gik viralt i hele verden

Da giraffen Marius blev aflivet af Københavns Zoologiske Have for 10 år siden, blev det en nyhed, der gik viralt fra Hollywood til Tjetjenien. Men det blev også den første dominobrik, der væltede i den vildtvoksende skov af eksistentielle spørgsmål, som Max Kestner stiller sig selv og os i sin nye og herligt eventyrlystne film.

Hvad er livet? Findes bevidstheden? Hvor kommer kærligheden fra? Og ikke mindst: Hvordan hænger det hele egentlig sammen - sådan rigtigt?

Med nysgerrighed og et åbent sind drager Kestner ud på en filosofisk verdensomsrejse for at få svar på sine spørgsmål. Videnskabsfolk som Charles Foster og Eske Willerslev bidrager, og selvom hvert spørgsmål føder tre nye, bliver man ikke desto mindre klogere på universets store og små sammenhænge undervejs.

Hvad der kunne være endt som alle tiders mest (selv)højtidelige film er i stedet blevet til årets mest morsomme, kreative og komplet uforudsigelige oplevelse. For selvom skalaen er kosmisk, er Max Kestners opmærksomhed altid på detaljen. Det siger ikke så lidt, at han på samme tid har lavet sin største, mest ambitiøse og samtidig mest personlige film.

Få årets største filmiske overraskelse.

Titel: Livet og andre problemer (Dansk titel) 
Varighed: 100 min.
Spillested og -tid: Kulturhuset Randers, kl. 19
Instruktør: Max Kestner
Sprog: Dansk, engelsk, svensk, japansk
Undertekster: Engelsk