The Son and the Moon

19.03.24: En dansk-iransk filmskaber om familiens dramatiske historie med bl.a. kræft og kærlighed

Den dansk-iranske filmskaber Roja står i den sværeste periode i sit 36-årige liv. Hun er gravid med sin søn Oskar, og får konstateret kræft. Midt i alt dette skal hun forsøge at finde sig selv. ‘The Son and the Moon’ er hendes filmiske rejse optaget over seks dramatiske år, hvor hun uden filter dokumenterer sin hverdag og sine tanker om at leve med en sygdom, der kan koste hende alt. For hvordan skal man leve, når ens dyrebare tid på Jorden kan rinde ud alt for tidligt?

Roja er imidlertid den sidste til at have ondt af sig selv. Hun fordyber sig i at være til stede, og så sætter hun sig for at kortlægge sit iranske ophav og sin families dramatiske historie, som åbnede et nyt kapitel, da hendes politisk engagerede forældre flygtede fra Iran efter revolutionen og endte i Danmark. ‘The Son and the Moon’ er mindst af alt en film i dødens skygge.

Det er en kærlighedshistorie, når man mindst venter det, og et modigt (selv)portræt af en kvinde, der på én og samme tid er mor, hustru, datter og ikke mindst kunstner. Få eksistentiel poesi uden filter med en uforglemmelig kvinde foran (og bag) kameraet med denne dokumentarfilm.

Titel: The son and the moon
Varighed: 87 min
Spillested og -tid: Kulturhuset Randers, kl. 19.
Instruktør:
Roja Pakari
Sprog: Dansk, persisk
Undertekster: Engelsk