Askepot som musical til Randers i juni 2024

ASKEPOT – THE MUSICAL med musik af Rasmus Seebach spiller på Værket 5.-9. juni 2024.

Med masser af magi, musik, humor og fashion har det klassiske Brødrene Grimm-eventyr fået sig en tidssvarende makeover, og i denne nyskrevne version fra Line Knutzons hånd udspiller historien sig både i et moderne modehus og i en eventyrlig drømmeverden.

Rasmus Seebach, den bedst sælgende danske artist gennem de seneste knap 15 år, har skrevet helt nye sange til musicalen sammen med to af sine faste samarbejdspartnere, Ankerstjerne og Andreas Sommer. Det er første gang nogensinde, at Rasmus Seebach skriver nye sange til en musical.

Stjernecastet består bl.a. af den unge komet Johanne Milland i rollen som Askepot/Ella, Caroline Henderson som Den Onde Stedmoder/Kynisk Chef og Mr. Musical himself, Stig Rossen, spiller Kongen/Chefen. 

Musik- og teaterchef på Værket, Mikael Qvist Rørsted, udtaler om den seneste musicalnyhed:
”Vi er utroligt glade for, at vi med vores gode samarbejde med Lion Musicals, sikrer, at alle midtjyske musical- og musikelskere får fornøjelsen af endnu en stor kvalitetsmusical på Værket med den nye Askepot-musical.”

Han fortsætter: ”Det er et i særklasse stærkt stjernehold, det er lykkedes Lion Musical at sætte sammen, bl.a. med nye kometer på musicalstjernehimlen og så erfarne kræfter som Caroline Henderson og Stig Rossen – og at vi så kan glæde os til helt ny musik fra Rasmus Seebachs hånd oveni hatten, kan vi nærmest ikke få armene ned over. Det bliver en ret magisk oplevelse, er vi sikre på.”

Fakta om stjernecastet på og bag scenen

I rollen som Ella/Askepot ses den unge komet Johanne Milland, der fik sit store filmgennembrud med sin hovedrolle i det romantiske drama Venuseffekten (2021) – hvor hun blev nomineret til både en Robert- og en Bodil-pris.

I dobbeltrollen som Den Onde Stedmor/Kynisk chef fra modebranchen ses Caroline Henderson, og i rollen som kammertjener/Andreas ses én af Danmarks største YouTube-stjerner, Rasmus Brohave, der får sin debut som skuespiller. Cristopher Schøllhammer Rørmose spiller dobbeltrollen som supermodellen Jean Claude Barriere og Prinsen, mens Pelle Emil Hebsgaard spiller Den Gode Fe/Chefdesigner, og Askepots to onde stedsøstre spilles af Kirstine Moses og Maja Glenber.

Sidst, men ikke mindst, ses Stig Rossen i rollen som Kongen/Chefen for modehuset. I alt medvirker godt 30 sangere, dansere og skuespillere på scenen.

Igennem de seneste 30 år har Line Knutzon slået sit navn fast som en af vores mest originale dramatikere. Den prisbelønnede manuskriptforfatter er blandt andet kendt for værker som ’Snart kommer tiden’, ’Guitaristerne’ og ’Først bliver man jo født’, og få dramatikere mestrer i helt samme grad evnen til at forene det poetiske og dramatiske med det humoristiske og til tider tåkrummende genkendelige.

Med succeser som ’Seebach – The Musical’, ’Shu-bi-dua – The Musical’, ’Klokkeren fra Notre Dame – The Musical’, ’Atlantis’ og ’The Bodyguard – The Musical’ har Thomas Agerholm for længst slået sit navn fast som en af Danmarks mest succesfulde musicalinstruktører. Med sig har han scenograf Benjamin la Cour, der skaber forestillingens eventyrlige scenografi, og stjernedesigneren Soeren Le Schmidt, der står bag de mange spektakulære haute couture-kjoler og -kostumer.

Læs mere om ASKEPOT – THE MUSICAL på www.værket.dk