Coronafugle på auktion ved kunstudstilling på Højriis

Auktionen afholdes den 5. september kl. 13

Corona-couple Connie & Curt m/familie kom til verden på Jennumparkens fritidshjem.

Landsindsamling, Stafet for Livet og mange andre frivilligaktiviteter blev aflyst eller udskudt på grund af corona. Det afholdt dog ikke Hanne Falk i Randers fra at bidrage til kræftsagen. Hun fik en god ide: Coronafugle, der skal støtte kræftramte børn.

Hanne Falk opfordrede børn og voksne i Randers til at designe coronafugle af genbrugsmateriale

Denne opfordring faldt godt i tråd med arbejdet omkring verdensmålene, som Jennumparkens fritidshjem satte i gang onsdag den 4. marts med den officielle åbning.

Allerede inden corona-nedlukningen havde børnene bragt en masse genbrugsmateriale med hjemmefra. Så det var oplagt at skabe Coronafugle af disse ting. Så førskolebørnene fornøjede sig med at skabe Connie og Curt.

Onsdag den 6. maj blev ”Corona-couple Connie & Curt” flyvefærdige og forlod reden på Jennumparkens fritidshjem. De ville tættere på byen og byggede bo i GALLERI-randers.
Connie og Curt hyggede sig i galleriets fredelige ramme, og resultatet af dette blev til 5 Corona-Kids. Den eneste hane i kurven blev døbt Carlo Corona, og de fire piger blev døbt Carmen Corona – Carina Corona – Carola Corona og Carla Corona.

Fritidshjemmets skolebørn blev den første tid, grundet corona, passet på skolen, men da de igen kom tilbage på fritidshjemmet, fik de også kreeret nogle farverige coronafugle, som også fløj til Galleri Randers.

Indtil udstillingen/auktionen på Højriis er coronafuglene flyvende i Galleri Randers

Forskellige kunstnere og bl.a GALLERI-randers udstiller på Højriis i weekenden 5.-6. september, og her skal coronafuglene på auktion.

Jennumparkens børnekor optræder ca. en halv time med et blandet program, hvori også sange om fugle indgår. I dagen anledning er der lavet en sang om coronafuglene, som tilhørerne får lov at synge med på. Den er lavet på melodien til ”Papegøjen fra Amerika”, og den synges lige inden auktionen sættes i gang.
I sagens natur tages der selvfølgelig hensyn til de gældende coronaregler.

Indtægten denne dag går ubeskåret til kræftramte børn. Hospitalsklovnene får pengene doneret, så de fortsat kan sprede glæde blandt kræftsyge børn, der er indlagt på sygehus.