De første kunstnere på GAIA

27. september – 12. november: GAIA Museum runder 20 år og GAIA Akademi 10 år. Jubilæumsudstillingen præsenterer seks af de første kunstnere på GAIA Akademi, som fortsat arbejder på GAIA.

Udsnit fra nogle af de udstillede værker

Det er Lis Jensens med abstrakte tegninger af motiver, som hun forestiller sig at se fra et fly. Lis har været med helt siden begyndelsen i 2002.

Maiken Buchardt udstiller skulpturer af tråd og garn, som udtrykker en unik sans for farver og fri komposition samt en serie malerier med nogle af Maikens favoritmotiver, heste og biler.

Maria Sloth Sørensen udstiller en serie af fem store malerier, som skildrer terrorangrebet i New York 9.11. Serien er en del af GAIA Museums faste samling og bruges ofte i forbindelse med museets skoletjenester. Malerierne er i sig selv meget udtryksfulde, men Maria har suppleret dem med en række tekster, der rammer lige i hjertet.

Pernille Riebling Hansen deltager med udtryksfulde portrætter i tusch, som skildre familieliv, samt et fantastisk og meget naturalistisk nyt maleri af Kronprinsesse Mary.

Jens Rosenkilde udstiller collager og grafik med motiver fra militærhistorien. Der er fly, motorcykler, uniformer, våben, og en helt original stil, som blandt andet har vakt interesse på Outsider Art Biennalen i Holland og i den censurerede udstilling EUWARD 8 i München.

Claus Thomsen udstiller en serie naivistiske portrætter, samt skulpturer, som vidner om en humoristisk kunstner, der også er opfinder. Der er blandt andet en drone, en helikopter og en hest. Mange af Claus skulpturer udmærker sig ved, at de ”kan noget”; hestens ben kan bøjes, dronens vinger dreje rundt, og helikopteren kan spille musik.

Udstillingen vises i GAIA Museums særudstillingslokale fra 27. september til og med 12. november 2022. Jubilæet omfatter også GAIA Akademi, der blev grundlagt i 2012. Akademiets Efterårsudstilling, Insekter, er også en del af jubilæet og vises ligeledes indtil den 12. november.  Det er i Akademiets flotte lokaler, hvor man også besøge kunstnernes arbejdspladser og se mange flere af deres værker.

Jubilæumsårets finale er lørdag den 19. november kl. 10-15, hvor dørene åbnes årets julemarked: Jubilæums-Jul på GAIA. Julemarked er en stor og gammel tradition på GAIA, og i forbindelse med jubilæumsåret vil der naturligvis blive gjort lidt ekstra ud af det hele.

Læs mere om GAIA