Kunstudstilling: Julie Nord - JÆRTEGN

Frem til 28. juli 2024: Ny, stor og spektakulær særudstilling med Julie Nord (f. 1970) væver fortid og nutid sammen i en drømmende totalinstallation på Randers Kunstmuseum.

Det gamle danske ord JÆRTEGN beskriver overnaturlige eller usædvanlige hændelser. Jærtegn kan også være et varsel om, at noget uventet, dramatisk, underfuldt eller mirakuløst vil ske.

Indenfor de sidste fem år har den globale kunstscene vist en stigende fascination af det magiske, det surreelle og figurative. Nutidens samfundsmæssige omvæltninger og storpolitiske begivenheder har skabt ny interesse for historien og for individets sjæle- og tankeliv.

I udstillingen JÆRTEGN udforsker billedkunstneren Julie Nord (f. 1970) tematiske og motiviske forbindelser på tværs af tid gennem en labyrintisk rejse ind i kunstens og fantasiens verden. Med helt nye værker og et retrospektivt udvalg af ældre værker af Nord samt lån fra Randers Kunstmuseums righoldige samling har hun skabt en sanselig udstilling, der inviterer os til at reflektere over fortid og nutid og skabe nye fortællinger og fremtider. Julie Nord fortæller: ”Jeg håber klart, beskuerne kommer ud med fornemmelsen af, at have set noget på en helt ny måde. De værker jeg har valgt er meget fabulerende og historiemættede. Jeg håber sammensætningen giver gæsterne følelsen af, at de har friheden til selv at skabe deres egne historier!”

I udstillingen møder man tre rum, Melankoli, Tegn og Drømmesyn, der med helt forskellige stemninger og temaer væver de historiske værker sammen med samtidskunsten i form af Julie Nords nye værker. Mødet mellem fortid og nutid sker også i tre nye monumentale collageværker, De tre vogtere. Her har Nord malet fragmenter af og referencer til kunsthistorien og syet dem sammen med nøglemotiver fra hendes egen motivverden. Som en mytologisk portvagt rammesætter hver vogter fortællingen og stemningen i det enkelte rum.

Læs mere om udstillingen på randerskunstmuseum.dk