Randers Ugen bliver officielt til Randers Festuge

Nyt navn skal give den årlige festuge mere identitet og gæsterne en bedre relation til den traditionsrige festuge.

Randers Ugen har siden starten i 1977 været fyldt med masser af fest og musik. Ugen har gennem årerne udviklet sig til Danmarks største brugerskabte festuge. En Randers Uge byder på cirka 500 vidt forskellige arrangementer med masser af musik, sport, kunst, teater og mange andre kulturelle begivenheder. Også i fremtiden vil borgere og gæster mærke den særlige puls i Randers under festugen i uge 33. Fra i år bliver det under navnet Randers Festuge.

"Rigtig mange bruger allerede festugen som betegnelse for Randers Ugen. Randers Ugen er værd at køre langt efter. Det er en mulighed for at opleve fællesskabet, kulturen og musikken i Randers. Det er bare svært at gætte ud fra navnet, hvis man ikke kender til Randers Ugen. Og da vi gerne vil nå ud til endnu flere, så giver et navneskifte også af den grund god mening," siger borgmester Torben Hansen, der også er formand for Randers Ugens - nu Randers Festuges - bestyrelse.

Med et navneskift til Randers Festuge forklarer navnet sig selv både for de mange tusinde, der allerede kender Randers Ugen og for potentielle gæster og besøgende. Det er nemlig en betegnelse, som allerede anvendes af en række andre byer til at formidle en uge med musikoplevelser, koncerter, teater, og festtelte. Bestyrelsen har derfor vedtaget navneskiftet med øjeblikkelig virkning.

"Navnet Randers Ugen har besværliggjort markedsføringen, for inden vi kunne fortælle om de enkelte aktiviteter, skulle vi først lige forklare, hvad Randers Ugen egentlig er," siger eventchef Mette Bertelsen og fortsætter:

"Vi begynder nu at benytte det nye navn, og i løbet af de kommende uger vil det blive synligt på festugens hjemmeside og sociale medier. Samtidig bliver der, til dem der laver arrangementer i festugen, udsendt link til grafisk materiale."

Navnet vil blive suppleret med et visuelt udtryk, der understøttes af "Mærk Pulsen" som pay-off.

Randers Festuge 2019 finder sted fra fredag den 9. august til og med lørdag den 17. august.

Randers Eventsekretariat er i dialog med de mange arrangører om årets program.

"Vi ser frem til årets fest, der helt sikkert kommer til at byde på en række spændende nyskabelser, samtidig med, at vi bygger på den stolte tradition," siger eventchef Mette Bertelsen.

Tirsdag 12. marts kl. 16.30 inviterer Randers Eventsekretariat alle nye og tidligere arrangører til infomøde om de overordnede planer for Randers Festuge 2019. Østjyllands Politi, kommunens vejafdeling samt Beredskab & Sikkerhed deltager også for at kunne give relevant information fra deres respektive områder. Læs mere om infomødet her.