Skolepokal-finale kommer til Randers

Finalen i den landsdækkende skolefodboldturnering, Ultra Skolepokalen, spilles i 2023 på Cepheus Park i Randers. DR Ultra og Randers Kommune melder klar til det store ryk ind.

Randers Kommune er i gang med forberedelserne, så de er klar når Ultra Skolepokal finalen torsdag den 27. april fløjtes i gang på Cepheus Park i Randers.

En nylig indgået velfærdsalliance mellem DBU og Randers kommune har medvirket til, at den store begivenhed kommer til byen, og lægger beslag på Randers FC´s hjemmebane.

Cepheus Park har plads til 10.300 tilskuere, og de pladser skal nok blive fyldt godt op. Sidste år i Odense ankom skoleklasser fra Sjælland og Jylland i turistbusser, og på gåben fra lokalområdet til Stadion, hvor de besatte over 4.000 stadionsæder. Der er gratis adgang til finale kampene.

Dækningen af finalen bliver DR B&Us mest ambitiøse til dato. Udover TV-transmissionen på DR1 og DRTV, bringer DR nogle af sine brands fra Ultra-universet, der blandt andet tæller Ultra Nyt, Ultra Gaming og Glow, i spil. Ambitionen er at skabe en unik fodboldoplevelse, både bag skærmen og på stadion, målrettet skoleelever i alle aldre.

Randers kommune har sat et hold med ønske om at få søsat aktiviteter, der målrettes folkeskolens mellemtrin og udskolingsklasserne, så eleverne kan få en anderledes men også lærerig skoledag på skemaet.

"Kommunen forbereder blandt andet en lokal 5 mands skoleturnering, lærings workshops med forskellige temaer og oplæg med fokus på trivsel og bevægelse. Og afslutningen vil naturligvis være, at de mange elever bliver tilskuere til et par fantastiske finale kampe", siger Mette Bertelsen, eventchef hos Randers Kommune.

Program for den 27. april: 
Kl.  09.00: Aktiviteter for mellemtrinnet og oplæg for udskoling
Kl.  12.20: Pigefinale i Ultra Skolepokalen
Kl.  13.30: Pauseunderholdning med bl.a. verdensrekordforsøg
Kl.  14.00: Drengefinale i Ultra Skolepokalen
Kl.  15.15: Tak for i dag!

Læs mere om Skolepokalen