Tante Olga-scenen melder klar til årets festuge

Seje tribute- og partybands er klar til at indtage Tante Olgas gadefest under Randers Festuge 2023. Det bliver blandt andet en fest med evig sol, når der på scenen er glædeligt gensyn med Zididada.

Jimmy Bacoll og resten af Zididada er klar til at skabe endnu en fest, når det bliver til glædeligt gensyn i Randers Festuge 2023. Pressefoto, Randers Festuge. Fotograf: Jakob Lerche

Tante Olga gentager succesen fra sidste år og byder med gratis adgang velkommen til fest under den åbne himmel på Søndergade. Her er der rigeligt med muligheder for at mærke festuges puls, når højt anerkendte tribute- og partybands spiller ugen igennem.

Årets hovednavn er Zididada. Efter mere end 20 år på scenen har de ikke alene formået at holde fast i sit publikum fra slutningen af 1990'erne. Nye generationer er kommet til. Zididada introducerede begrebet Evig Sol til det danske koncertpublikum og bandet holder bestemt stadig, hvad de lover. Jimmy Bacoll er omdrejningspunktet for bandets altid smittende og positive budskab. Det sker med hits som bl.a. 'Please ya Lisa', 'Walking on Water' og 'Prinsesse' på Tante Olga-scenen torsdag den 17. august. Men allerede fra festugens start vil der være gang i den hos "tanten", når det lokale band Heyya spiller tidens største danske og internationale hits. Ligesom den lokale akustiske trio Loud/Åssi lørdag den 12. August sørger for en stemningsfuld eftermiddag, med kendte og iørefaldende country og rocksange, inden det hele brager løs. De efterfølges af Nicki Jack All Stars med nogle af landets bedste musikere, som serverer et overflødighedshorn af de største pop og Rock hits energisk, underholdende og top professionel.

I løbet af festugen kommer der også besøg af bandet Kings Of Rock, der giver sin hyldest til rockbands som Guns N' Roses, U2, Bon Jovi og D-A-D. Ligeledes alle de fantastiske fortolkninger af Bob Marley & The Wailers fra 13 musikere, der skaber den helt autentiske Reggae-Feelin. Det bliver umuligt at stå stille til, med hits som ´I Shoot The Sheriff' og 'No Woman No Cry'. Og så kan der naturligvis ikke være en Randers Festuge uden Almost AC/DC, der gæster Tante Olga fredag den 18. august.

"Det fantastiske ved Almost AC/DC er, at de leverer hver gang så tæt på den ægte vare, at det lige så godt kunne have været det. Det gælder i øvrigt også for de andre tributebands, der spiller ved Tante Olga under festugen. Det bliver helt sikkert en god fest," siger Leif Bressum fra Tante Olga, inden det hele brager løs.

Fredag den 18. august kan du også opleve Keen On Queen. De kommer med et show i absolut topklasse med en forsanger fyldt af saft og kraft i stemmen, der lever op til fortidens Freddie Mercury. Lørdag den 19. august kommer den til at stå på ægte TOTO-lyd fra bandet TOTO Eclipse. Og så kigger The Commitments Souvenir også forbi med bl.a. en omgang 'Mustang Sally', og 'In The Midnight Hour'. Der kommer 10 musikere på scenen med hornsektion, korsangerinder, og alt det der hører til et rigtigt soulband.

"Randers Festuge er glade for, at Tante Olga leverer koncerter ind på en stemningsfuld plads. Sidste år oplevede vi en fantastisk fest i Søndergade, og vi håber, at mange gæster også i år vil komme på besøg og få en god oplevelse", siger festugechef Mette Bertelsen.

Hvert band på Tante Olga-scenen spiller to sæt og der er gratis adgang til pladsen, fordi sponsorerne; THOR, Revisionsfirmaet BDO, Ejendomsmæglerfirmaet EDC TRIO, Gudenåhus ApS og ConcreteCMS.dk har sørget for at betale for indgangen. Fodboldklubben Vorup FB hjælper til på pladsen. Tante Olga hjælper dermed klubben økonomisk til kommende foreningsarrangementer. Du støtter også klubben, når der købes drikkevarer i barerne.

Du finder hele programmet for Tante Olga-scenen på www.tanteolga.dk og naturligvis på www.randersfestuge.dk . På festugens egen hjemmeside, bliver alle arrangementerne ved årets festuge løbende offentliggjort. Randers Festuge 2023 afholdes i dagene 11.-19. august. Her er hele byen vært for en fest, der bliver skabt i fællesskab og for hinanden. Det bliver ni dage med omkring 500 forskellige arrangementer, kulturoplevelser, musik, kunst, fællesskab og bevægelse.

Galleri med nogle af de optrædende kunstnere på Tante Olga-scenen ved Randers Festuge 2023: