Tedeschi Trucks Band: Prisvindende bluesrock på Værket

Efter to udsolgte koncerter på Værket i henholdsvis 2017 og 2019 vender amerikanske Tedeschi Trucks Band tilbage i 2022 med deres mesterlige bluesrock, der begejstrer livepublikum verden over.

Som eneste venue i Jylland får Værket i Randers den udsøgte fornøjelse, når det amerikanske ægtepar Susan Tedeschi og Derek Trucks – der hver især er prisvindende og respekterede musikere – kommer til Danmark med deres 12 mand store fælles projekt Tedeschi Trucks Band, der på mesterlig vis fusionerer elementer fra blues, jazz, rock, gospel og soul.

Om det velspillende og sammentømrede orkesters tilbagevenden til Værket i oktober 2022 udtaler musik- og teaterchef Mikael Qvist Rørsted begejstret: ”Jeg er overordentlig glad for, at vi får muligheden for at gentage succesen med prisvindende Tedeschi Trucks Band, som har væltet huset begge de gange de spillet på Værket for helt udsolgte sale. Deres særlige ekvilibristiske og musikalsk legende bluesrock har grebet det danske publikum, og jeg ser virkelig frem til, at det 12 mand store band endnu engang skaber en magisk aften inde i Store Sal.”

Publikums- og anmelderfavoritter

Tedeschi Trucks Band gik for fulde huse på Værkets scene i både 2019 og 2017, hvor koncerten i 2017 bl.a. blev kaldt ”en suveræn musikalsk oplevelse”. Ved koncerten dagen inden i København kvitterede GAFFA med seks ud af seks mulige stjerner og kaldte det en ”magisk klassisk koncert med mestre.”

Deres Danmarksbesøg i 2019 vakte også begejstrede anmeldelser med udtalelser som ”En koncert med Tedeschi Trucks Band er en tur i blues-, soul- og gospelhimlen […]”, ”Med verdensklassemusikere på alle pladser leverede Tedeschi Trucks Band endnu en gang en musikalsk oplevelse af næsten skræmmende høj kaliber.” Og om Derek Trucks, der også har spillet med blueslegenderne The Allman Brothers Band, blev det sagt: ”Når Derek Trucks spiller guitar, tror man ikke sine egne ører.”

Fakta:

Dato: 20. oktober 2022 kl. 20 i Store Sal, Værket. Billetter via www.vaerket.dk

– Tedeschi Trucks Bands har indtil videre udgivet 4 studiealbum og 3 live-album, hvoraf det seneste udkom i sommeren 2021, 'Layla Revisited (Live At LOCKN') feat. Trey Anastasio'. De har ligeledes brugt en god del af 2021 på at arbejde på nyt materiale, så der i løbet af 2022 udkommer et nyt studiealbum.

– Grundfilosofien for det Grammy- og Blues Music Awards-vindende band er improvisation frem for konformitet, og to koncerter er derfor sjældent ens. Blæsere, keyboard og guitar vandrer ubesværet mellem hinanden og supplerer hinanden legende let, mens Susan Tedeschis karakteristiske vokal giver sangene deres særpræg, og Derek Trucks’ ekvilibristiske guitarspil løfter musikken op i højere luftlag.

Susan Tedeschi – guitar, vokal
Derek Trucks – guitar
Gabe Dixon – keys, vokal
Brandon Boone – bas
Tyler “Falcon” Greenwell – trommer
Isaac Eady – trommer
Mike Mattison – vokal
Mark Rivers – vokal
Alecia Chakour – vokal
Kebbi Williams – saxofon
Ephraim Owens – trompet
Elizabeth Lea – trombone