Udendørs fotoudstilling bryder tabuet om voldsramte mænd

Udstillingen kan ses på Østervold i august og september

Udstillingen ’En rigtig mand’ giver et indblik i 16 mænds personlige fortællinger om at være udsat for forskellige former for vold i nære relationer.

Udstillingen er udendørs og består af 23 billeder samt en introduktion til projektet. Det er mænd, der er blevet isoleret fra deres børn. Mænd, som har skulle spørge om lov for at se deres venner. Nogle er blevet beskyldt for alt fra incest til stofmisbrug, uden noget grundlag. Andre er blevet slået, bidt, råbt ad og nedværdiget i en grad, så de har mistet troen på sig selv. Det er mænd, som er i en dyb krise og har brug for hjælp til at rejse sig igen.

Mange mænd bærer på en frygt for ikke at blive taget alvorligt eller blive troet på af sine omgivelser og vælger derfor at holde sin krise for sig selv. En rigtig mand har ikke brug for hjælp, lyder det hos mændene. Men hvad vil det sige, at være en rigtig mand? Deres historier vidner om, at når mænd falder, falder de dybt. Fælles for alle 16 er, at de fandt fodfæste igen ved at flytte ind på Mandecentret – et sted, hvor mænd kan få husly, støtte og rådgivning. Her findes mænd i alle aldre og udgaver.

Historierne er fortalt til dokumentarfotograf, Andreas Haubjerg, som har rejst landet rundt for at tale med voldsramte mænd, der er tilknyttet et af Mandecentrets seks afdelinger. Projektet viser et lille udsnit af de problemstillinger, som den voldsramte mand kan være udsat for.

Udstillingen kan ses på Østervold i Randers indtil d. 31. september 2021. Forstanderen på Mandecentret i Randers, Teddy Jalk, og Andreas Haubjerg vil i en samtale komme ind på, hvordan det er at arbejde med voldsramte mænd, og hvordan man som fotograf kan sætte fokus på dette emne. Hør mere fredag den 20. august kl. 14. Dette arrangement er en del af Randers Festuge.