Unikt OCR-løb ved vandet i Randers

Floddeltaet med Randers Fjord og Gudenåen danner rammen for landets nok mest spektakulære OCR-løb Harbour Challenge. I år bliver der løb for både børnefamilier og EM-eliten.

OCR - Obstacle Course Racing har for alvor ramt Danmark og er i disse år en af de hurtigst voksende sportsgrene. For syv år siden fik RgF (Randers gymnastiske Forening) ideen til at skabe et unikt løb i Randers. Det blev til Harbour Challenge, der i år finder sted over to dage den 27.-28. august, hvor der også bliver en særlig familieudgave, hvor børnene kan være med.  

”Vi var nogle stykker, der trænede funktionel træning. Derfor var vi for nogle år siden til et OCR-løb et andet sted i landet. Så tænkte vi, at vi da også måtte kunne lave et løb i Randers. Her er nogle helt unikke rammer ved havnen, og det særlige ved vores løb er netop vandet som det centrale element,” fortæller Tommy Bach fra RgF.

Gennem årene er interessen for Harbour Challenge kun gået en vej – og det er fremad. RgF oplever en efterspørgsel fra både bredden og eliten.

”Man skal kunne svømme 50 meter for at deltage i de voksnes løb, men derudover kan man deltage på det niveau, som man nu engang befinder sig på. Vandelementet har vi til gengæld skruet ned for til familieløbet, så her kan alle deltage. Vores erfaring er, at deltagerne også gerne vil gøre det til noget, som familien kan være sammen om,” forklarer Tommy Bach.

Ved Harbour Challenge 2022 bliver der omkring 40 forhindringer ved lørdagens løb og omkring halvdelen til familieløbet om søndagen. Deltager far eller mor i løbet om lørdagen, har de automatisk en plads til familieløbet dagen efter, hvor de så blot skal huske at tilmelde børnene.

”Lørdagens løb er for første gang en del af EM-kvalifikationen, hvilket helt klart er en blåstempling af Harbour Challenge. Nu er vi et af de store løb i Europa. Men det vigtigste for RgF er stadig at gøre plads til, at bredden kan deltage. Er der en forhindring på land, som man ikke kan gennemføre, så er der indlagt en mild straf, og så er man videre i løbet,” siger Tommy Bach.

Ruten til Harbour Challenge er på 7 km, mens distancen til familieløbet er 4 km. Der er stævnestart i Tronholmparken ved bredden til Gudenåen lige i Randers Centrum.

Nærmere information og tilmelding kan ske på www.hcr.dk.

Tommy Bach fra RgF oplyser, at Harbour Challenge i år finder sted over to dage den 27.-28. august, hvor der også bliver en særlig familieudgave, hvor børnene kan være med.